Rauf Arashukov:Oligarşik Suç Çetesinin Karmaşık Hikayesi


Moskova, Senatör Rauf Arashukov'un Kuzey Kafkasya'daki eşi benzeri görülmemiş faaliyetlerinden son derece rahatsız. 

31 Ocak 2019, dagpolit.com

Moskova, Senatör Rauf Arashukov'un Kuzey Kafkasya'daki eşi benzeri görülmemiş faaliyetlerinden son derece rahatsız.

Arashukov, Karaçay-Çerkesya'daki kanun uygulama sisteminde kendi dikey güç yapısını kurmaya çalışıyor. Arashukov ayrıca, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'nin diğer bölgelerine anormal bir ilgi gösteriyor. Özellikle Çeçen Cumhuriyeti başkanı Ramzan Kadirov ve Dağıstan başkanı Vladimir Vasilyev'in çıkarlarına aykırı davranmaya başladı. Ve bunun üzerine Arashukov açık bir şekilde durmayacak. Şimdi Rosguard ve lideri Viktor Zolotov'a karşı sosyal ağlarda kampanya başlattı. Ve bir müttefiki ise muhalefet lideri Aleksey Navalni idi.

Araşukov'un bu kadar yoğun bir şekilde faaliyete geçmesinin sonucu, Karaçay-Çerkesya'dan Moskova'ya, iki kişinin de Araşukov'un ana figürü olduğu iki cinayete ilişkin suç davalarının alındığı gerçeğiydi. Operasyon sert bir şekilde senatörün "düşüşü" ile başladı.

Rauf Arashukov, Kuzey Kafkasya'daki en zengin insanlardan biri olan "gaz kralı" Raul Arashukov'un oğlu. İlk başta, babası Rauf için gaz endüstrisinde kariyer yapmaya karar verdi, 16 yaşındayken Stavropolregiongaz LLC'nin bir çalışanı oldu. Küçük Arashukov biraz olgunlaştığında, babası onu bürokratik bir kariyere sevketti. 2008'de, 22 yaşındayken Rauf, Arashukov ailesinin memleketi olan Karaçay-Çerkesya'nın Khabez Rayonu'nun başı oldu. Bir senatör sandalyesini alarak, öncelikle bir blogcu olarak kendini kanıtladı, sürekli olarak sporcularla, politikacılarla, özellikle de arkadaş olarak ilan ettiği Ramzan Kadirov ile fotoğraflar çekti.

Senatörlükte ustalaşan Rauf, babasının sayesinde Karaçay-Çerkesya yasa uygulama biriminde kendi yapısını kurmaya başladı. Şu anda, buralar Arashukov ailesinin kontrolü altında. Karaçay-Çerkesya Soruşturma ve Araştırma Komitesi Başkanı bölge savcısı Aleksandr Tereşçenko'nun yanı sıra içişleri bakanlığı kolluk kuvvetleri grubu başı olan Kazbek Bulatov, başsavcı-savcılar, güvenlik güçleriyle ilgili sıkıntıdan kaçınmak ve istenmeyenleri duruşma öncesi gözaltı merkezine göndermek için yeterli.

Arashukov'ların bu tür mağdurları, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın lojistik şefi Muhtar Pheskhov ve Rus İçişleri Bakanlığı'nın Terörle Mücadele Merkezinin 2. Bölümünün memuru Ruslan Jiletejev'dir. O bir zamanlar Khabez bölgesi İçişleri Bakanlığı'nın eski başkanıydı ve Arashukov'ların adamı olarak biliniyordu. Bununla birlikte, Karaçay-Çerkesya İçişleri Bakanlığı'nda bir terfi aldıktan sonra, Pheşkhov beklenmedik bir şekilde bu etkili aileden uzaklaştı ve talimatlarını yerine getirmeyi reddetti. Aniden görevinden oldu.

Jiletejev, politikacılar Frall Şebzukhov ve Aslan Jukov'un (katiller her iki saldırının da Rauf tarafından düzenlendiğine tanıklık etti) soruşturmasına aktif olarak katıldı ve Arashukov'ların kişisel yardımcısı Guzer Khaşukaev'in sorgulamasını organize etmeye cesaret etti. Sonuç olarak, devamında bunu Jiletejev izledi.

Bulatov ve Tereşçenko, Rauf Araşukov'un isteklerini reddedemezler, bu nedenle Pheskhov ev hapsinde tutuluyor ve Jiletejev aranıyor. Rauf'un suçlanmasındaki tüm bu hikayeler Karaçay-Çerkesya'daki durumu oldukça bozuyor. Senatörün eylemlerinin kurbanları ve sayıları her geçen gün artmaktadır, Moskova'da da dahil olmak üzere çeşitli memurları kızdıran ve kazık atan akrabaları var.

Arashukov için Karaçay-Çerkesya yeterli değildi, bu yüzden komşu cumhuriyetlerin liderlerinin "sırları" üzerinde aktif olarak oynamaya başladı. Daha önce özel konuşmalarda Rauf, Ramzan Kadirov ve Vladimir Vasiliev'in kişisel düşmanları olduğunu anladı.

İlk başta, Rauf, onlarla olan tüm iletişimini durdurduğu için rahatsız oldular. Ve bu, Arashukov'un Çeçenya başkanının bir akrabası olan Kavkaz-Avtodor'un başkanı Ruslan Leçkhadzhiyev'i görevden almaya çalışmasından sonra gerçekleşti. Rauf Vasiliev'i de sevmiyor, çünkü Dağıstan'ın başına geçtikten sonra, Araşukov'un görevlendirdiği kişileri görevden uzaklaştırdı. Burada çok açık bir örnek, rapçi Timati ile karışık dövüş sanatları ustası Habib Nurmagomedov arasındaki çatışma hikayesidir. Hem Kadırov hem de Vasilyaev anlaşmazlığı yumuşatmaya ve grupları uzlaştırmaya çalıştı. Bundan sonra, Rauf Araşukov bir açıklama yaptı ve Nurmagomedov'a tam destek verdiği çeşitli kaynaklara yayıldı. Yani düşmanlarına pike yaptığını söyledi.

En ilginç şey, Rauf'un yalnızca bölge cumhuriyetlerinin başkanlarıyla değil, aynı zamanda Rus Muhafız Birlikleri komutanı Viktor Zolotov'lada "savaşabileceğine" inanması.

Arashukov, generalin, Kadırov dahil tüm kişisel düşmanlarını desteklediğine inanıyor. Sonuç olarak, son zamanlarda Rauf'un sosyal ağları ve telagram kanallarında, suçlanması sonrası, Rosguard'lar (Ulusal Muhafızlar) hakkında olumsuz materyaller ortaya çıkmaya başladı. Onlar için temel platform, Rauf'un her yazıya para ödemediği, ancak aylık ücret olarak her ay para tahsis ettiği telegram kanalı "Negygar" idi. Rauf'un yazarları o kadar beceriksizce yazıyorlar ki, bazı yerlerde bile patronlarının sözlerini atlayarak, bir soyadı olmadan "tanınmış bir yerel politikacı" ("Harry Potter" - "O-Kim-Arayan - Yok" gibi) gibi isimler kullanıyorlar.

Bununla birlikte, telegram kanalları normal bir çarpışma için gereği kadar yeterli değildi ve muhalefetçi Alexei Navalny Viktor Zolotov'un üstüne düştü. Ve Rosguard başkanı onu bir düelloya çağırdığında, Rauf tarafından çok sevilen sosyal ağlarda saldırılar başladı.

Kremlin'de senatörün bu tür faaliyetleri şaşkınlığa neden oldu. Ve operasyon ile düşüşü başladı. Şebzukhov ve Jukov cinayetleriyle ilgili materyaller TFR'nin merkez ofisine devredildi ve çok ciddi organizasyonel sonuçlar yakında çıkacak.

Görünüşe göre tüm bunlar Arashukov'un, pek sevdiği Dubai'sinde daha sık bulunabileceğini gösteriyor

Kaynak: https://dagpolit.com/rauf-arashukov-nazhil-vragov-lice-kadyrovazolotova-i-vladimira-vasileva/?fbclid=IwAR22d_tca0Z2OAnD7LTXZg8X25WKWBBT2wLlR2_UcbvDSxmAbL1Lz9yG8Bg

Not: Haberin orijinal başlığı, ''Rauf Arashukov, Kadırov, Zolotov ve Vladimir Vasilyev'in düşmanlığını kazandı.''

Çeviri:Tlepşuko Ömer Çakırer

Cherkessia.net, 3 Şubat 2019