Adıge Cumhuriyeti : Gençlik forumu daha da genişletilecek (+ foto)


Adıgeyde gönüllülük esaslı çalışmaların genişletilmesi özellikle gençlerin katılımının sağlanılması üzerine çalışılıyor. Bu yüzden bütçeden gençlik politikasına ayrılan para beş kat arttırıldı.

Adıge Cumhuriyeti Tlışhası Kumpıl Murat’ın talimatı ile liseyi bitiren öğrencilere yıl sonunda bir cumhuriyet şöleni düzenlenecek.

‘Fışt’ isimli gençlik forumu ise daha da geliştirilecek. Kararlaştırıldığına göre cumhuriyetimiz dışında başka bölgelerden de gelecek öğrenciler Cumhuriyet Tlışhası ile birlikte dağ tırmanışına katılacaklar. Bunun yanısıra ‘Köklerimizi koruyalım’ isimli bir büyük etkinlik de gerçekleştirilecek.

Cumhuriyetimiz Tlışhasının belirttiğine göre bu alanda Adıgey büyük çalışmalar yapıyor. Etkinliklere katılmak isteyenlerin sayısı artıyor, yeni yeni projeler hazırlanıyor.

Gönüllülük esaslı faaliyetlere destek olunması amacıyla Adıgey Gönüllüleri Merkezi’nin gelişmesine hizmet etmek üzere kuruma dört milyon ruble verilecek. Ayrıca gönüllülük esaslı çalışmaları belirlemek üzere sosyal ağlardan da faydalanılacak.

Adıge Cumhuriyeti Tlışhası Basın Bürosunun bildirdiğine göre Kumpıl Murat bu konuda yerel idarelerin de çalışmalarını güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Gönüllülük kurumunun gelişmesi için yerel  idare yöneticilerine, yapılan etkinliklere aktif katılımları çağrısında bulundu.

adygvoice.ru