Bursa Çerkes Derneği 50 Yılını Muhteşem Geceyle Kutladı


Sunuculuğunu sanatçı İshak Akbay'ın yaptığı gecede Adıgey'in ünlü grubu İslamey sahne aldı.Coşkunun her an dorukta olduğu gece yaşandı.

19 Nisan 2015 13:23
Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve geniş bir protokolün katıldığı geceye yoğun ilgi gösterildi.Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen gece görülmeye değer anlara sahne oldu.Tebrikler Bursa Çerkes Derneği Başkanı Levent Turgut ve ekibine.
Başbakan Yardımcısı Arınç:





















Arınç, Bursa Çerkes Kültür Derneğinin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "50'inci Yıl Kültür ve Sanat Gecesi"nde yaptığı konuşmada, Çerkezler tarafından düzenlenen programlara hiçbir zaman siyasi kimliğiyle katılmadığını, Çerkezleri çok seven biri olarak katıldığını söyledi.

- "Ana dilimizin öğrenilmesinden daha tabii bir şey olamaz"
Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya'nın konuşmasında asıl alfabe terk edilerek Latin harfleriyle yazılmış Çerkezce alfabe kullanılmak istenmesi yönündeki endişesini dile getirdiğini anımsatan Arınç, bu endişeye katılmamanın mümkün olmadığını vurguladı.
Bir dili aslıyla öğrenmek gerektiğine dikkati çeken Arınç, "Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızla elbette görüşürüm, ne yapılmak istendiğini anlarım ancak seçmeli derslerin hangi dönemde konulduğunu, bütün lisanların öğrenilmesi için hangi demokratikleşme paketi içinde anayasa ve yasa değişiklikleri yaptığımızı herhalde hatırlayacaksınız" dedi.
Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Lisan, aynen insandır. Bir lisan, bir insandır. Dolayısıyla insanlarımızın, kültürümüzün temel unsurlarından biri dilimizi öğrenmektir. Ana dilimizin öğrenilmesinden daha tabii bir şey olamaz. Bunun için kurslardan, seçmeli derslerden, başka imkanlardan da istifade etmek gerekir. Artık mazeret arayan, mazeret bulamaz. Türkiye'de öğrenmek isteyen, öğrenebilmesi için bütün imkanların hazır olduğunu bilecek ve görecektir." dedi.







https://www.facebook.com/lturgut