Adıge Cumhuriyeti Repetriantlara Destek Vakfı Mafehable köyü komisyonu olağan toplantısı yapıldı


Adıge Cumhuriyeti repetriantlara destek vakfı Mefehable köyü arazilerinin ve konut yapımı için şahıslara dağıtılmış arsaların efektif kullanılması komisyonunun olağan toplantısı yapıldı.

18 Ağustos tarihinde Adıge Cumhuriyeti ulusal işler, yurtdışında yaşayan soydaşlar ve basından sorumlu komitede Adıge Cumhuriyeti repetriantlara destek vakfı Mefehable köyü arazilerinin ve konut yapımı için şahıslara dağıtılmış arsaların efektif kullanılması komisyonunun olağan toplantısı yapıldı (Metin içinde Komisyon diye anılacak)

Toplantıya, Adıge Cumhuriyeti ulusal işler, yurtdışında yaşayan soydaşlar ve basından sorumlu komite başkanı Şhalaho Ashadoğlu Asker, Maykop Rayonu MO başkanı Afanasiyev Nikolay oğlu Sergey, AC. Repetriantların Adaptasyonu Merkezi müdürü Guçetl’ Tırkubıyoğlu Ashad, AC. Repetriantların adaptasyonu merkezi avukatı Şazzo Aslanoğlu Asfar, işadamı Aşinov İP. İşletmesi yöneticisi Aşıne Kazbekoğlu Yurıy, Gaz İnşaat Servisi firması proje yapılandırma mühendisi Krets Aleksandıroğlu Petr, Mefehable köyü idarecisi Hasani Muhammed, Mefehable yaşayanları kooperatifi başkanı Şora Haysam, kooperatif üyesi Mefehable sakinleri Thamako M., Tsey Hindaz katıldılar.

Toplantı katılımcıları bir defa daha yerleşkenin altyapısının rasyonel olarak verimli gelişimi için önemi olan köyün kompakt (tıkışık, aralarında boş arsaların bulunmadığı) imarı konusunu ele aldılar.

Günümüz itibariyle komite ‘Aşinov Y. K’ firması ile projenin var olan finans ile yapımının sağlanması üzerine görüşmelere devam ediyor. Amaç – projenin zamanında hazırlanması ve 2017 yılı ‘köy alanlarının kalkınması’ federal programına alınması için projenin Tarım Bakanlığına verilmesi.

Komisyon toplantısı sonuç kararı olarak;

Maykop Rayonu yerel idaresince var olan normlarla yerleşkenin doğalgaz ve içme suyu ihtiyacının miktarının tesbit edilmesi ve proje hazırlayıcılarına doğalgaz ve içme suyu şebekesi hattı teknik yapılanması projesi için görev verilmesi konusunda Afanisev S.N., Guçetl A. T., Hasani Muhammedin görevlendirilmesi

Komisyonca Mafehable köyü idarecisi (Hasani Muhammed) ve Mafehablenin hıfzısıhha kurallarına uygun temizlenmesini sağlayacak çalışma grubunun arazilerin temizlenmesi çalışmalarına devam etmesi kararı,

Mafeahble köyü idarecisi (Hasani Muhammed) ve AC. Repetriantların Adaptasyonu Merkezi Avukatı (Şazzo A.) tarafından Maykop Rayonu Vergi Dairesinden Mafehablede arazi vergi borçları olanlarının listesinin hazırlanması.

Komisyonun olağan bir sonraki toplantısının 25 Ağustos 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir.

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi

adygvoice.ru