Uyduruk Amir Dişekov (Sovyetskaya Adıgeya) Maykop’ta Bir Mahkeme Daha Kazandı

Zavurbiy Çundışko: Maykop Adıge Khase Başkanı

31 Mart tarihinde Maykop şehir mahkemesinin olmadığını kabul ettiği ''Amir Dişekov'' (Sovyetskaya Adıgeya gazetesinin üslendiği takma isim) yeni bir mahkeme daha kazandı.

Beş gün önce Çerkes aktivist Khuade Adnan'a karşı kazanılan ‘’zafer’’ bu defa sivil kitle örgütü ''Adıge  Khase – Çerkes Konseyi''ne karşı kazanıldı. Zafer sıradan beklenilen bir zafer değil olağan üstü idi.

Adıge Khase'nin mahkeme gerekçesi çok basitti. Adnan Khuade'ye karşı yazılan suçlayıcı ve iftira dolu  ''Kırmızı Halılar üzerinde Düşmanlık'' adlı makalede Adıge Khase üyesi olduğu yazıyordu. Dolayısıyla Khuade üzerine yazılan iftiralar Adıge Khase'yi de  ilgilendiriyordu.

Khase adına Koblı Sergey ve başkan Çundışko Zavurbiy'in bulundukları 1 ay önceki mahkemenin uzlaşma görüşmesinde, Sovyetskaya Adıgeya gazetesinin avukatı Dmitriy Kizyanov'da hatayı kabul etmişti. Ancak bu defa itiraf etmeyen avukat, hakim Anatoliy Sered'i etkileyebildi.

Belki etkileyen başka bir şeydi. Örneğin, Amir Dişekov ismi ve Sovyetskaya Adıgeya gazetesi arkasında saklanan ve gerçekte görevleri dışında işlerle uğraşan en güçlü hizmet biriminden gelen telefon olabilirdi.

''Adıge Khase – Çerkes Konseyi'' temsilcilerinin, açık ve haklı taleplerinin kabul edilmesi için mahkemeye son derece hazırlıklı katıldıklarını da belirtelim. Khase temsilcileri gazete tarafından ihlal edilen kanun maddelerini sırasıyla okuyarak yorumladılar. 

Gazetenin yalancı ''zaferinin'' ise henüz sonuçlanmadığını da söylememiz gerekiyor.

Daha önce yayınladığımız ilgili haberler için tıklayınız:  http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6888  

http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6894

Kaynak : http://www.natpressru.info/index.php?newsid=10342