Çerkesya Yurtseverleri İstanbul Toplantısı, Yağan İbrahim’in Katılımıyla Gerçekleşti


Çerkes Ulusal Hareketi’nin Çerkesya’daki en önemli figürlerinden biri olan Yağan İbrahim , 14 Ekim 2014 tarihinde,İstanbul/Türkiye’de, Çerkesya Yurtseverleri ile yemekli bir tartışma ve görüş alışverişi toplantısına katılmıştır. Toplantıda Çerkes ulusal sorunları ile ilgili güncel konular ele alınmıştır. 

Global Çerkes hareketinin önemli bir mesafe kaydettiği fakat gelinen nokta ile yetinilemeyeceği, bundan sonraki aşamaların, daha önce alınan mesafeden kat ve kat daha hızlı bir şekilde, bir çığ gibi daha da yayılacağı, Çerkesya’nın ve gerek diaspora’da yaşayan Çerkeslerin ve gerek Çerkesya’da yaşayan Çerkeslerin, dünyadaki güçler açısından önemli bir dayanak noktası teşkil ettiği tespitleri yapıldı.  

Politik olarak hiçbir zaman ortadan kaldırılamayan kadim Çerkesya’nın, yeniden şekillenen dünya politikasında, önemli merkezlerden biri olacağı dile getirildi. 

Doğu Çerkesya’dan gelen genç, dinamik ve entellektüel bir ekip de Yağan İbrahim ile birlikte toplantıya katılmıştır. Söz konusu ekip üyeleri ile gecenin geç saatlerine kadar Çerkes Ulusal Hareketi’nin ileriye dönük olarak hangi konular üzerinde çalışması gerektiği konusu ele alındı. 

Toplantı katılımcıları, önümüzdeki tarihlerde yeniden bir araya gelerek, belirlenen projelerin gelişim süreçlerini değerlendirme kararı aldı.   

Ayrıca Yağan İbrahim, cherkessia.net’in 5. yıldönümü etkinliğine davet edilmesi üzerine, cherkessia.net tarafından girizgahı yapılan ve cherkessia.net etrafında gelişerek diasporada vücut bulan Çerkesya Yurtseverleri hareketinin ileri sürdüğü fikirler ile Çerkesya’da ortaya çıkan yurtsever hareketin ileri sürdüğü fikirlerin aynı olduğunu, bu nedenle her iki hareketin de hiçbir farklılık olmaksızın aynı hareket olduğunu, bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu, programının müsait olması durumunda  cherkessia.net’in 5. yıldönümü etkinliğine katılmayı çok istediğini ve bu yüzden onur duyacağını ifade etmiştir. 


14 Ekim 2014