Kahramanmaraş Derneği 10.Genel Kurulunu Yaptı


Derneğimiz 10. Olağan Genel Kurulu 23 Kasım 2014 Pazar günü Dernek binamızda gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına KAFFED Eğitim ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ertan KOYUNCU ve Bekir Sami YAVUZ, Göksun Dernek Başkanı Bedri TOKUÇ, Afşin Dernek Başkanı Tamer ÖZBEK, Adana Dernek Başkanı İsa ELAGÖZ ve Gaziantep Dernek Başkanı Hakan AYDEMİR ile yaklaşık 500 kişi katıldı.
     
Dernek Başkanımız Lisan ALKIŞ'ın açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Genel Kurula geçildi. Yapılan oylama neticesinde Aytural EĞERCİ'nin başkanlığında Mahmut CANTÜRK, Aydın COŞKUN ve Aydın BALIKÇI'dan oluşan divan kurulu seçildi. Divan Kurulu Başkanı Aytural EĞERCİ ve değerli büyüğümüz Harun ATALAR'ın konuşmalarının ardından mevcut yönetim kurulu adına muhasip Sema SÜER MERT tarafından faaliyet raporu, denetleme raporu, gelir gider tablosu ve gelecek dönem tahmini bütçe okundu. Daha sonra Divan Kurulu tarafından mali tablo oylamaya sunularak ibra edildi.
      
Genel Kurul'da yönetime aday olan Aydın AKGÜN ve Lisan ALKIŞ 15'er dakikalık konuşmalar yaparak yönetim kurulu üyelerini tanıttılar. Aydın AKGÜN, birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmasını gençlerimizin coşkulu alkışlarıyla tamamladıktan sonra, mevcut başkan Lisan ALKIŞ, konuşmasında tekrar seçildikleri takdirde binamızın en önemli eksiği olan ve içerisinde misafirhanenin yer aldığı Çatı Projesini tamamlamak istediklerini belirtirken, görev süreleri içerisinde savaştan dolayı şehrimize sığınan Suriye'li soydaşlarımızın sorunlarıyla yoğun bir şekilde uğraştıklarını, onların barınma ve iaşe gibi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını, Dernek olarak siyasi partilerle, Belediyelerle ve resmi kurumlarla çok güzel ilişkiler kurduklarını ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini, ayrıca gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu çatı altında gençlerimizle birlikte olmayı istediklerini sözlerine ekledi. ALKIŞ, konuşmasının son kısmında Suriyeli soydaşlarımızdan Samir MOSTAFA'ya duygu ve düşüncelerini aktarması için söz verirken, MOSTAFA'nın konuşması salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
      
Genel Kurulda yapılan konuşmaların ardından seçim heyecanına geçildi. Toplam 643 üyenin listede yer aldığı seçimde 468 üye oy kullandı. Oylama sonucunda mevcut başkan Lisan ALKIŞ 276 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, Aydın AKGÜN ise 190 oy aldı. 2 oy ise geçersiz ilan edildi. Tekrar başkan olarak seçilen Lisan ALKIŞ ve ikinci olan Aydın AKGÜN sahnede kucaklaşarak toplumumuza yakışır şekilde tablo sundular.
       
Genel Kurul sonucunda oluşan yeni yönetim üyeleri şu şekilde oluştu:
       
Başkan         : Lisan ALKIŞ
       
Asil Üyeler    : İbrahim ÖZDEMİR, Nadir SANDIKÇI, Rahmi KUŞCU, Hikmet ARSLANHAN, Nail DOĞAN, Ahmet Kürşat CANBOLAT
       
Yedek Üyeler: Canan ABACI, Selahittin ÖZCAN, Selçuk KUŞCU, Abdurrahim ATÇI, Filiz ATALAR, Cevher Şazen CANTÜRK, Behiye ÖREN
       
Dernek Yönetim Kurulu olarak, KAFFED Yönetim Kurulu Üyelerine, Doğu Akdeniz Bölge Dernek Başkanlarına, CHP Kahramanmaraş İl örgütüne ve çelenk göndererek Genel Kurulumuza ilgi gösteren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal ATEŞ'e, köylerden ve çeşitli şehirlerden iştirak eden tüm üyelerimize Genel Kurulumuza katılım sağladıkları için sonsuz teşekkürlerimizi sunar, Genel Kurul sonucunun toplumumuza hayırlara vesile olmasını dileriz.