Nalçik'te Olimpiyat Karşıtı Eylem Yapan Ahohov'a Baskılar Devam Ediyor

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde Soçi olimpiyatları karşıtı eylem düzenleyen Andzor Ahohov, emniyet yetkililerince işlerinin denetlendiğini bildirdi.
Ahohov'a göre denetlemeler, polis tarafından kendisine işkence yapıldığı açıklamalarını yapmasından kaynaklanıyor. Ekstremizmle mücadele şube merkezi haberlerine göre, Ahohovla ilgili soruşturma-arama faaliyetleri devam ediyor. 

Daha önce ''Kavkazskiy Uzel'' haber ajansının bildirdiği üzere 7 Şubat tarihinde Soçi Kış Olimpiyatlarının açıldığı gün polis Nalçik'te yapılan protesto eylemini engellemişti. Cumhuriyet savcılığının bildirdiğine göre 29 kişi gözaltına alınmış ve çoğunluğu serbes bırakılarak, 8 Şubat tarihinde Nalçik şehir mahkemesi 6 kişinin tutuklanmasına karar vermişti. Tutuklananlardan Andzor ve Aslanbek Ahohov 17 Şubat tarihinde serbest bırakılmışlardı. Serbest bırakılan Anzor Ahohov gazetecilere yaptığı açıklamada Nalçik polis şubesinde işkence gördüğünü söyledi.

Ahohov daha sonra 8 Mart tarihinde kendisine sözlerini geri alması için polis tarafından baskı yapıldığını açıkladı. 1 Mart tarihinde Kabardey-Balkar emniyet yetkililerince Andzor Ahohov'un işleriyle ilgili üç denetleme yapıldı. Kavkazskiy-Uzel muhabirine açıklama yapan Ahohov, kendisinin şahıs firması sahibi olduğunu, Çegem-2 bölgesinde 250 hektar tarım arazisi kiraladığını ve 1-25 Mart tarihleri arasında Ekstremizle Mücadele ve Ekonomik Suçlar şubelerince üç kez denetlendiğini söyledi.

"Kiraladığım araziye baktılar, Çegem Rayon Belediyesi ve köy muhtarlığında evraklarla ilgili incelemelerde bulundular" diyen Ahohov, polisin, kiraladığı arazide ölçümler yapacağını kendisine duyurduklarını da ifade etti.

Hatırlatmak gerekirse, Andzor Ahohov 11 Mart tarihinde soruşturma komitesine kendisine işkence yapanlar hakkında dilekçe vererek suç duyurusunda bulunmuştu. Dilekçesinde, serbes bırakıldıktan sonra polis tarafından sürekli izlendiğini ve evinde arama yapılarak akrabalarına ait dört arabanın, ruhsatlı silahlarının ve işiyle ilgili evrakların alındığını bildirmişti.

Ahohov el konulan arabaların 20 Mart tarihinde iade edildiklerini ancak diğer evrakların geri verilmediğini söylüyor. KBC İçişleri Bakanlığı Basın Dairesi, Andzor Ahohov'un işkenceyle ilgili dilekçesi ve denetlemelerle ilgili hiçbir yorumda bulunmuyor.

Diğer yandan 19 Mart tarihli yazıyla Kabardey- Balkar Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Ekstremizle Mücadele Şubesi Başkanı N. Mamhegov, Çegem Rayon Belediyesinden Andzor Ahohov hakkında soruşturma yapıldığı gerekçesiyle kiralanan arazilerin kadastro evrakları ve ödenen kira bedelleri kopyalarını istiyor.

Kaynak: http://kabardino-balkaria.kavkaz-uzel.ru/articles/240060/
29 Mart 2014
Cherkessia.net – Nalçik