KAFFED Başkanlar Kurulu Eskişehir'de Toplandı


KAFFED Başkanlar Kurulu Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nde 02.04.2016 Cumartesi günü toplandı.

Federasyon Genel Başkanımız ve KAFFED yönetim kurulu üyeleri, üye dernek başkanlarımızın katıldığı toplantı oldukça yoğun ve bilgilendirici geçti. Genel bir tanışma ve selamlama programı sonrasında, açılış konuşmasını KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya yaptı. İlk gündem başlığı uzun zamandır toplumumuzun en hassas noktalarından biri olan Suriye Krizi idi. Kaffed Mülteci Komisyonu üyesi Av.Murat  Atrışba mülteci krizinin son durumu hakkında genel bilgi verdi. Bölge derneklerimizle komisyonun koordineli olması durumunda daha fazla yol alacaklarını belirtti. Daha sonra başkanlarımız temsil ettikleri bölgelerde bulunan Suriye’li soydaşlarımız hakkında istatiksel bilgiler verdi.

İkinci önemli gündem maddesi ise 21 Mayıs Anma Etkinlikleri hazırlıkları idi. İlk olarak Federasyon Genel Başkanımız Yaşar Aslankaya programla ilgili Başkanlarımıza bilgi verdi. Daha sonra 21 Mayıs Kefken Komisyonu Üyesi Janberd Dinçer komisyon çalışmaları ve Kefken programı hakkında detaylı bilgi verdi. Bölge dernekleri de yerelde gerçekleşecek etkinlikler hakkında kısa bilgilendirmeler yaptı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’ne, başta Başkan Cihan Ertok olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerine Federasyon Yöneticileri ve Başkanlarımız adına teşekkürlerimizi sunarız.