Kabardey-Balkarlı sanatçı altın madalya kazandı


Kabardey-Balkarlı üniversite öğrencisi Zalimgeri Temirkanov, Rusya Delfi Oyunları’nın “Halk Enstrümanları” dalında altın madalya kazandı.

Kabardey-Balkar Kültür Bakanlığı, “Kazanan Zalimgeri Temirkanov ve hocası Madina Anzorovna Kojeva’yı içtenlikle tebrik ediyoruz. Kendilerine güzel ve daha nice harika performanslar sergileyecekleri bir sanat hayatı diliyoruz!” mesajını yayınladı. Zalimgeri Temirkanov Kuzey Kafkasya Devlet Enstitüsü Kültür ve Sanat Koleji’nde eğitim görüyor.

Tümen’de 22-27 Nisan’da yapılan sanat, kültür ve bilim alanındaki Delfi Oyunları’na Rusya Federasyonu’nun 80 cumhuriyetinden 2 binden fazla kişi katıldı.

Onbeşinci Rusya Delfi Oyunları 22-27 Nisan’da Tümen bölgesinde gerçekleştirildi. Oyunlara, tüm Rusya Federasyonu’ndan 10-25 yaş arasındaki yarışmacılar katıldı.

Vesti Kavkaza’nın verdiği bilgilere göre, Tümen’de gerçekleşen Delfi Oyunları’nda şarkı; tiyatro; modern, halk ve klasik dans; sirk gösterileri; kuaförlük; kıyafet tasarımı; ve fotoğraf gibi 29 alanda yarışmalar yapıldı.