Başkan Yılmaz, Ürdün'de Çerkes derneğini ziyaret etti


Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte Ürdün temaslarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1932 yılında Ürdün’de kurulan ilk ve en büyük Çerkes derneğini ziyaret etti.

Ürdün genelinde 7 şubesi ve 10 bin üyesi olan Çerkez Derneği’ni ziyaret eden Vali Şahin ve Başkan Yılmaz’ı burada Çerkez Hayır Cemiyeti Başkanı Senatör Semir Kardan, Ürdün Parlamentosu’ndaki Çerkez kökenli milletvekilleri ve senatörler karşıladı.

YILMAZ: "KONUŞMAYINCA BÜTÜN DİLLER KAYBOLUYOR"

Ürünlü Çerkeslerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, "Ürdün’de Çerkes camiasının yaygın olduğunu Türkiye’de herkes biliyor. Bizim de Zerka’da kardeş şehir görüşmelerimiz başlayınca benim de aklıma hemen sizleri ziyaret etmek geldi. Sizler de bizi burada sıcak bir şekilde karşıladınız. Bu güzel karşılama ve misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Keşke şimdi Çerkescem şiir gibi olsaydı da size şiir gibi konuşsaydım. Büyüklerimiz Çerkesce’yi unutmamamız için çok teşvik etti ama konuşmayınca maalesef bütün diller kayboluyor" dedi.

KARDAN: "ÜRDÜN’DE 120 BİNİN ÜZERİNDE ÇERKEZ VAR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkes Hayır Cemiyeti Başkanı Senatör Semir Kardan ise, Ürdün’de 120 binin üzerinde Çerkes bulunduğunu belirterek, "Bunların büyük çoğunluğu başkent Amman’da yaşıyor. Amman’ın bu eski tarihinin son 130 yılı Çerkeslerin tarihiyle çok fazla örtüşüyor" ifadelerini kullandı. Kardan, ayrıca dernek faaliyetlerinden de bahsederek Çerkes kültürünü yaşatmak için dil kursları düzenlediklerini ve binlerce öğrenciye burs desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.

ÇERKES LEZZETLERİ TADILDI

Dernek ziyareti sonrasında ise Ürdün’de Çerkes yemeklerinin yapılıp satıldığı ve tüm çalışanları Çerkeslerden oluşan Çerkez lokantasına geçildi. Başkan Yılmaz eşi Semiha Yılmaz ile Çerkez yemeklerinin tek tek tadına baktı.