Adıgeyli öğrenci federal ödül sahibi oldu


Maykop Devlet İnsan Teknik Koleji (MGGTK) üçüncü sınıf öğrencisi Mariyeta Agerjanokova, RF Eğitim Bakanlığınca “Eğitim” milli projesi çerçevesinde oluşturulmuş olan genç yeteneklere destek ödülünün sahibi oldu.

MGGTK 15 yıldan fazla bir süredir genç tasarımcılar arasında “Genç Podyum” isimli bir yarışma düzenliyor ve her yıl yeni yetenekleri keşfediyor. Kolej müdürünün açıklamasına göre, yarışma çok sayıda yetenekli gencin keşfedilmesine vesile oldu.

Mariyeta Agerjanokova, “Tasarım ve Giysi” bölümünde okuyor. Agerjanokova henüz 18 yaşında ancak şimdiden birçok başarıya imza atmış durumda.

Agerjanokova, “HIGHLANDERSTYLE” koleksiyonunun sahibi, “Kar ve Işık” yarışmasının katılımcısı, Vyaçeslav Zaytsev’in başkanlığındaki “Bölge Tarzı” uluslararası moda festivali diplomasının sahibi. Bu festivalde Mariyeta “En İyi Endüstriyel Koleksiyon” ve “Modern Kıyafetlerde Milli Tarzın Korunması” diplomalarını aldı. Agerjanokova “Kafkasya Öğrenci Baharı” festivali katılımcısı ve “ETNO-ERATO” milli kıyafet yüksek moda yarışmasının kazananı.

Adigea Today’in verdiği bilgilere göre, Mariyetta’nın okuduğu kolejden, “Mariyetta şimdi aldığı ödülü, etnik kıyafetin geleneksel elementlerine dayalı yeni bir modern kıyafet koleksiyonu hazırlamak için kullanmayı planlıyor” açıklaması yapıldı.