Eskişehir: Çerkes Gençleri Haluje Gecesi’nde Buluştu


Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Komisyonu, ‘Haluje Gecesi’ düzenleyerek Çerkes gençlerini bir araya getirdi.

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Komisyonu, Çerkes mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve Çerkes mantısı olarak da bilinen haluje hazırlayarak gençlerle bir araya geldi. Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden de gençlerin katıldığı gecede, yemek sonrası Çerkes düğünü ve çeşitli oyunlarla gençlerin birbirlerini daha yakından tanıması ve kaynaşması için aktiviteler yapıldı. 

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Adil Yiğit Edizgil, bu tür etkinliklerin kültür bağlarını güçlendirdiğini belirterek, “Bizler Kafkas halkı olarak, adetlerimizi, kültürümüzü ve yemeklerimizi unutmadan bu tarz etkinlikleri birlikte gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. bugün davetimize katılan herkese çok teşekkür ederim. Kendini Kafkas olarak bilen, ben Çerkesim diyen herkesi aramızda görmek isteriz” dedi.