Kabardey-Balkar Devlet Başkanı Yuri Kokov DÇB ile görüştü


3 Eylül’de hükümet konağında Kabardey-Balkar Devlet Başkanı Yuri Kokov, DÇB (Dünya Çerkes Birliği) temsilcileriyle görüştü.

Görüşmeye H. H. Sohrohov, A. L. Afaunov, K. M. Ajahov, V. İ. Gubaçikov, N. M. Guçetl, K. F. Dzamihov, F. A. Harayev, K. K. Efendiyev, M. L. Berov, J. A. Kalmıkov, A. Ş. Mamhegov, İ. Ş. Maşbaş, Z. A. Nahuşev, A. D. Ohtov, V. K. Sohov, B. H. Temirkanov ve M. M. Hafıtse katıldı.

Görüşmede Kabardey-Balkar’ın Karaçay-Çerkes ve Adıgey ile bölgelerarası işbirliği konuları, Adıge Günü kutlamalarına hazırlıklar ve 19 Eylül 2015’de Nalçik’te yapılacak Dünya Çerkes Birliği Kongresi konuları ele alındı.

Kabardey-Balkar haber ajansında geçen habere göre, görüşme sonucunda katılımcılar Rusya halklarının birliğinin sağlamlaştırılması, ortak ekonomi ve kültürün geliştirilmesi konularında fikir birliğine vardı.

İshak Maşbaş konuşmasında, “Değişen dünyada Adıgelerin tarihi de kötü amaçlar uğruna manipüle edilmektedir. Bu manipüle çabalarına elden geldiğince karşı durmak gerekmektedir” dedi.

Kabardey-Balkar Devlet Başkanı Kokov’un katılımcılara, DÇB’nin önünde bulunan görevler konusundaki derin anlayışlarından ve bunları en uygun yollarla çözme konusundaki isteklerinden dolayı teşekkür ettiği açıklandı.