Avropa Çerkes Paskalya Kültür Günleri Buluşması Hamburg’ta Gerçekleşti


Avrupa Çerkes Kültür Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde, bu yıl 7. si düzenlenen geleneksel ‘Avrupa Çerkes Paskalya kültür Günleri Buluşması’ Hamburg Çerkes Kültür Derneği’nin organizasyonuyla 4-5-6 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşti.

Avrupa’nın her köşesinden ve anavatan Çerkesya’dan yoğun katılımın olduğu orgaizasyona katılan büyük küçük herkes kendisi için birşeyler buldu. Özellikle 5 Nisan günü, Jinal Tamszuqo’un yönettiği, Çerkeslerin Avrupa’da 50 yıl sonra var olup olmayacağını konu alan panel ve akşamında anavatandan; Ğuçe Zamudin önderliğinde katılan Grup JIU ve Ensemble GUĞE’nin katılımıyla gerçekleşen konser, katılımcıların coşkulu alkışlarıyla taçlandı.

Finalde her iki grubun birlikte seslendirdiği Sİ NANE DAX e şarkısına, ünlü halk ozanlarımız Psıblen Faruk ve Degumıko Orhan da sahneye gelerek destek verdiler. Konser seyircilerin ayakta alkışlarıyla son buldu.

Etkinliğe katılanlar, son derece memnun kaldıkları organizasyondan, bir sonrası 2016 paskalyasında, Münih Çerkes Kültür Derneği’nin düzenleyeceği etkinlikte buluşmak üzere ayrıldılar...

ÇY-Haber Merkezi
Hamburg / ALMANYA
 Fotoğroflar: ÇY-Haber Merkezi               
cerkesyayurtseverleri.com