Af Örgütünden “Dağıstanlı avukatlara sahip çıkın” çağrısı

Uluslararası Af Örgütü, ölüm tehditleri alan Dağıstanlı avukatlar Sapiyat Magomedova ve Musa Suslanov ile dayanışma çağrısında bulundu.  

Kizlar’da geçen yıl ve geçtiğimiz Haziran ayında iki ferdi öldürülen Gamzatov ailesinin savunmasını üstelenen Dağıstanlı avukatlar Sapiyat Magomedova ve Musa Suslanov, davadan çekilmelerini isteyen tehdit mesajları alıyor ve 20 Kasımdan beri kimliği belirsiz kişilerce takip ediliyorlar.

Sapiyat Magomedova’nın talebi üzerine harekete geçen Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International)konuyla ilgili olarak vatandaşlardan Rusya Soruşturma Komitesi başkanlığına hitaben yazılan dilekçeyi imzalamalarını istedi.

Sapiyat Magomedova, Dağıstan’da asılsız suçlamalarla mahkum edilen, takibata uğrayan ve baskı gören dindar vatandaşların haklarını savunmasıyla tanınıyor. İnsan hakları savunucularının ifadesine göre Magomedova, birçok avukatın güvenlik gerekçesiyle üstlenmeyi reddetmek zorunda kaldığı ve Rus mahkemelerinin resmi güvenlik birimleri aleyhinde karar vermesinin çok nadir görüldüğü bu tür davalarda şaşırtıcı başarılar elde etti.

Son yıllarda uluslararası düzeyde önemli insan hakları ödüllerine layık görülen Sapiyat Magomedova, Kavkazki Uzel okuyucuları arasında düzenlenen yarışmada da oyların yüzde 43’ünü alarak 2012 Kafkasya Kahramanı unvanını kazanmıştı.

Ajans Kafkas