Abhazya’da altıncı siyasi parti kuruluyor

Aynar Vakfı üyeleri 18 Aralıkta İnter-Sohum oteli konferans salonunda halkla bir araya geldi. Gençlerin çoğunlukta olduğu ve yoğun katılımla gerçekleşen toplantının açılışını Almas Capua yaptı.

Capua demografi konusunda araştırmalar yapmak amacıyla dört yıl önce kurulan organizasyonun aradan geçen zaman içinde belirlenen alanda birçok önemli çalışma yaptığı, ancak görüşlerini paylaşanların artmasıyla birlikte toplumsal hareketi yeni bir aşamaya getirdiklerini söyledi.

Capua’nın ardından Aynar üyeleri Adgur Lagvilav, Dmitri Gabeliya, Dmitri Gvaramiya, Aslan Basariya, yolsuzluk, eğitim sisteminin yetersizliği ve dış politika faaliyetleri gibi konuları ele aldı. Aslan Basariya konuşmasında, Aynar vakfının siyasi parti kurma kararı aldığını açıkladı.

Toplantının sonunda yeniden söz alan Almas Capua, bir kaç aya kadar yeni partinin kurulacağını, bu süre içinde parti adının ve tüzüğü üzerinde görüşmeler yapılacağını belirtti.

Abhazya’da yeni bir siyasi parti kurulması halinde ülkede faaliyette olan altıncı parti olacak. Abhazya’daki mevcut siyasi partiler: Milli Birlik Forumu, Halk Partisi, Ekonomik Kalkınma Partisi, Birleşik Abhazya ve Amtsahara.

Ekho Kavkaza, AjansKafkas