Kumpıl, Şevcen rayonundan sakinleri ağırladı


AC. Hükümeti Başbakanı Kumpıl Murat Mıyekuape, Adıgekale kentlerinden, Şevcen ve Krasnogvardeyske rayonunda  bulunan yerleşkelerin sakinlerinden bazılarını hükümet binasında ağırladı.

İnsanların üzerinde durdukları konular arasında, iş bulmak, şiir kitabı yayınlanması konusunda desteklenmek, ticari gelişme için toprak tahsisi gibi şeyler vardı. Başbakana sorunlarını aktaranlar arasında, yaşadıkları konutların daha iyileştirilmesi için destek verilmesi, çok çocuklu bir aileye arazi tahsisi ve imar izni verilmesi isteğinde bulunanlar da vardı.

Kumpıl Murat tüm bu görüşmelerle alakalı olarak Devlet, yerel idareler ve regionsal kurumlardan ilgili olanlarının idarecilerine gerekli talimatları verdi.

Başbakan verdiği basın konferansında, devletin, kanunların, kurumların yerel planlama ve kent düzenlemelerine çok önem verdiğini belirtti. Bu yüzden istenen arazi tahsislerinin tamamen bu planlara uygun olacağını belirtti. Aynı zamanda bu alanda devlet ve özel sektörün bir arada faydalı çalışma yapması için var olan tüm olanakların kullanıldığını,  halkın araç beklediği duraklarda bulunan ticarethanelerin düzenlenmesi gibi hususlara eğilindiğini belirtti.

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi

Kaynak: ADİGE MAKH