Timur Hutov: Kabardey-Balkar Savcılığı, Martin Koçesoko Hakkındaki İddianameyi Onaylamayı Reddetti


Martin Koçesoko'nun avukatı Timur Hutov
Esrar bulundurmakla suçlanan aktivistin davası daha fazla soruşturma için geri gönderildi.

Kabardey-Balkar savcılık makamı, Çerkes sivil toplum kuruluşu Xabze'nin başkanı olan, Rusya Halkları Demokratik Kongresi eş başkanlığındaki Martin Koçesoko hakkındaki iddianameyi onaylamayı reddetti. Bunun hakkında avukatı Timur Hutov Business FM'e şu açıklamaları yaptı.

"Verilerimize göre, savcılık iddianameyi onaylamadı ve Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nin Lesken rayonu'ndaki Polis Soruşturma Dairesine daha fazla soruşturma yapılması için davayı iade etti"

Avukata göre, daha fazla soruşturma yapılması için davanın geri gönderilmesinin nedeni, soruşturmanın savunma tanıklarının ifadelerinin usule ilişkin bir değerlendirmesini yapmaması ve bazı avukatların taleplerinin bir neden olmadan reddedilmiş olmasıdır.

Martin Koçesoko, üç ila on yıl arasında hapis cezasıyla, büyük çapta (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 228'inci maddesinin 2. bölümü) yasadışı uyuşturucu satın almak ve bulundurmakla suçlanıyor.

Sivil aktivistinin Lada marka otomobili, Ekstremizm Mücadele Bölge Merkezi çalışanlarınca, 7 Haziran 2019'da Kafkas federal otoyolunda ıssız bir yerde durduruldu ve 263,4 gram esrardan oluşan bir çanta bulundu. Koçesoko baskı altındaki ilk ifadesinde uyuşturucu bulundurduğunu itiraf etti, ancak daha sonra uyuşturucuyu arabasına yerleştirdiklerini ve ilk ifadesini ölüm tehdidi altında verdiğini belirtti.

24 Haziran'da, Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi, Koçesokov'u ev hapsine aldı ve 9 Ağustos'ta Arvan bölgesi önleyici tedbirini uzattığında, Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi bu kararı desteklemedi ve 23 Ağustos'ta ev hapsini iptal etti.

Hutov, ''26 Ağustos'ta, müfettişler kefaletle Koçesoko'yu salmaya çalıştı ancak o Tokyo kurallarına dayanarak bunu reddetti ve herşeyin ortaya çıkması için gözetim altında olmaya hazır olduğunu ifade etti'' diyor.

Avukat Hutov savunma olarak, soruşturma aşamasındaki sahte ceza davası'nın sona ermesini istemediklerini ve bunun sonuçlanmaması durumunda, mahkemede devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: http://zapravakbr.com/index.php/30-uncategorised/1355

Çeviri: Tlepşuko Ömer Çakırer

Cherkessia.net, 13 Ekim 2019