Ünlü yönetmen Dzhendubaev Karaçay-Çerkes’e geliyor


Tanınmış film yönetmeni Indar Dzhendubaev, Karaçay-Çerkesli yönetmenlere, “hikaye yazımından filmin galasına kadar” bir filmin tüm çekim ve yapım aşamalarını anlatacak.

Karaçay-Çerkes Kültür Bakanı Yardımcısı Amina Berdiyeva, Dzhendubaev’in katılacağı, “Sinemanın anahtarı. Teknoloji ve sinemanın sırları” isimli seminerin, Karaçay-Çerkes’deki sinemacılar ve sinemaya yeni başlayanlar için önemli bir imkan olduğunu ifade etti.

Berdiyeva’nın ifadesine göre, Dzhendubaev’in katılacağı seminer, Karaçay-Çerkes’de, “Rusya Sinema Yılı” çerçevesinde yapılacak programların sadece bir tanesi.

Dzhendubaev, çektiği “O, Ejderha” filmi ile ünlü oldu. Kariyerini daha sonra Hollywood’da sürdüren Dzhendubaev, Bazelevs şirketinin yapımını üstlendiği birçok filmin de yönetmenliğini yaptı.

Natpress’in verdiği bilgilere göre, Dzhendubaev’in katılacağı seminer, 4 Mayıs tarihinde, saat 14:30’da, Çerkesk’te “Poliglot” kolej binasında yapılacak. Seminerin organizatörlüğünü Karaçay-Çerkes Kültür Bakanlığı ve “Alaşara” yapıyor.