Çerkesler Haluj Gecesinde Toplandı

Çarşamba’da özel bir düğün salonunda gerçekleşen haluj gecesinde bir araya gelen Çerkesler kültürlerini sergilediler.
Samsun Çarşamba Çerkes Derneği ilçede Haluj Gecesi adıyla dayanışma programı düzenledi.

Çarşamba’da özel bir düğün salonunda gerçekleşen haluj gecesinde toplanan çok sayıda Çerkeş geç saatlere kadar hem kültürlerini sergiledi hem de eğlendiler. Gece, yöresel dans gösterisi ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından misafirlere geleneksel haluj dağıtıldı. Konuklar çekiliş için dağıtılan 600 adet, üzerinde numara olan çikolata satın aldı. Yapılan çekiliş sonrasında hediyeler sahiplerine verildi. Ayrıca gecede derneğe yardım amacıyla iki ayrı tablo satışa sunuldu. Açık artırma ile satışa sunulan iki adet tabloyu ilçenin Dikbıyık Beldesinde esnaf olan Ali Fuat Soykan satın aldı.

Gecede konuşan Çarşamba Çerkes Derneği Başkanı Cevat Ersan sözlerine, ”Değerli büyüklerimiz, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladı. Çerkezler olarak bir arada bulunmanın, dayanışma içerisinde olmanın ve ortak zaman geçirmenin, kaynaşmanın vesilesi olan gecede birlikte olmaktan sonsuz mutluluk duyduklarını belirten Ersan, ”Geleceğe, çocuklarımıza güzel şeyler bırakalım ki yıllar sonra onlar benden değil bizden, o dönemin Çerkesleri olarak bahsetsinler. Yâd etsinler. Örnek alsınlar ve unutmasınlar. Bunun içinde önce kendimize sahip çıkmalıyız. Önce kendimizi tanımalıyız. Biz istemez ve taleplerimizin arkasında durmazsak kimse bize bir şey vermez” dedi.

Geceye; Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya, Birleşik Kafkas Derneği Başkanı Orhan Doğubay, Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun,  OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran,  Öğretim Üyesi Nursel Bolat ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir’de katıldı.

haberexen.com