Nartlarin Cocuklari Japonyada Zaferi Elde Ettiler


Japonya’nın başkenti Tokyo’da Bireysel Sambo Dünya Şampiyonası yapıldı. Adıgey Cumhuriyeti sporcuları da bu şampiyonaya katıldılar ve güreş minderinde zafere ulaştılar!

Meksika, Japonya, Rusya ve başka ülkelerin spocularının yarıştığı şampiyonaya Rusya fedarasyonu adına 3 spocu katıldı. Bu sporcular, Adıgey Cumhuriyetimizden Hatkhokhu Bayzet ve Yelheş’ı’e Bislan ile Fedarasyonun Rostov-na-Don şehrinde yaşayan Sergey Martinow.


Spordan anlayanların çoğu, 14 şampiyonluğu olan ve 13 finali nakavtla kazanan Japon sporcu Kenta Tagaki’nin bu başarılarından yola çıkarak, müsabakayı kimin kazanacağının belli olduğunu düşünüyor ve Tagaki’nin kazanacağına inanıyorlardı; ama 77 kiloda güreşen Yelheş’ı’e Bislan güreşteki ustalığını gösterdi!

Yelheş’ı’e Bislan müsabakada gerçek bir mücadele sergiledi. Müsabakalar 5’er dakika arayla, 3 bölüm şeklinde yapılıyor. Adıgey’in yiğidi Bislan, ikinci bölümün başında galibiyeti hak etti.


70 kiloda, meşhur Japon sporcu Şunkiy Oto ile karşılaşan sporcumuz Hatkhokhu Bayzet, müsabaka başladığında alev gibi mindere dönüyordu ve müsabakanın daha 2 ci dakikasında maçı kazandı! Tanınmış Japon antrenörleri, Nart Delikanlımızın kazanmasını şaşkınlıkla karşıladılar.

Sporcularımız, Japonya’ya gittiklerinde Çerkes Bayrağını ve Rusya Federasyonu bayrağını yanlarında götürmüşlerdi. Yarışma süresince bayraklar başlarının üzerinde yarıştılar.

ÇOK YAŞAYIN NARTLARIN ÇOCUKLARI!

Gösterdiğiniz mücadele azmi bizleri sevindiriyor. Adigey Cumhuriyeti’nin övünçle anılması bizleri mutlu ediyor.

Resimler Japonya’daki müsabakalar esnasında çekildi.

Kaynak: ADIGE MAKH
Çeviri: ÇY-Spor Servisi
Çerkesya Yurtseverleri olarak sporcularımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.