Dağıstan’da bir cami daha kapatıldı (+ video)


Dağıstan’da, görgü tanıkları, Severnaya camisinin kapısının güvenlik güçleri tarafından kaynak yapılarak kapatıldığını söyledi.

Hasavyurt’ta güvenlik güçleri mensubu bir kişi, cami inşaatının izin belgeleri ile ilgili bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Adının Rasul olduğunu söyleyen bir vatandaş, kapatılan caminin cemaatinin bir başka Selefi camiinde toplanarak bundan sonra nasıl hareket edeceklerini tartışacaklarını söyledi.

Rasul adlı vatandaş, yaptığı açıklamada, “İmamızı, üzerine el bombası yerleştirerek tutukladılar. Halbuki imam IŞİD’e karşı olmasıyla biliniyordu. Vaazlarında, bu örgütü açıkça eleştiriyordu. Yönetim şu anda selefi camilerini bir bir kapatıyor. Evvela, Mahaçkale’de Kotrova caddesindeki camiyi kapatmaya çalıştılar. Daha sonra “Macar Askerleri” caddesindeki camii kapatılmaya çalışıldı. 29 Ocak’ta da Şamhal’daki selefi camiini kapattılar. Her yerde taktik aynı, ya müftülükten atanan imamı kabul edeceğiz ya da cami kapanacak” dedi.

Severnaya camisinden biri, emniyet güçlerinin caminin kapatılmasında iki sebep söylediklerini açıkladı: “Birinci sebep, imamımızın olmaması. Halbuki imamımızı Aralık ayında kendileri hapse attı. İkinci sebep olarak ise caminin belgelerinin olmadığını söylüyorlar. Bu ise yalan, bizim belgelerimiz tam.”

Kavkazki Uzel’in verdiği bilgilere göre, Hasavyurt emniyeti, caminin kapatılmasıyla ilgili bir çaıklama yapmaktan kaçındı.