KAFFED “Stratejik Planlama ve Kaynak Geliştirme Programı”na Katıldı


KAFFED, TACSO Projesinin STÖ’lerin  kapasitesini geliştirme hedefine katkıda bulunmak amacı ile Türkiye’deki kaynak kuruluşu STGM ile birlikte hayata geçirdiği Stratejik Planlama ve Kaynak Geliştirme Programı’na katıldı.

Katılım için başvuruda bulunanlar arasından 5 STÖ ağı/platformu seçilmişti. Programa KAFFED’i temsilen Genel Sekreterler Melike Meryem Atlay ve Canberk Yaman ile birlikte Genel Koordinatör Dilara Aytemur ve Proje Koordinatörü Caner Şık katılmıştır.

Sivil ağlara yönelik Stratejik Planlama ve Kaynak Geliştirme Programı’nda üç günlük bir eğitim/atölye oturumu gerçekleştirilmiş ve birebir teknik destek oturumlarıyla da program devam edecektir.

Her bir katılımcı ağdan 4 temsilcinin katılımı ile 18-19-20 Ocak 2016’da Ankara’da bağımsız uzmanlarla gerçekleştirilen üç günlük eğitim/atölye çalışması (taslak stratejik planların ve kaynak geliştirme planlarının hazırlanması) yapılmıştır. Devam çalışması olarak her bir katılımcı ağ için kendi yerleşkelerinde taslak dokümanların son haline getirilmesi veya tamamlayıcı çalışmaların yapılması amacı ile TACSO/STGM kolaylaştırıcılığı ile en az 1 yüz yüze teknik destek atölyesi düzenlenecektir. Bu devam çalışmaları; 2016, Şubat ve Mart ayları içinde gerçekleşecektir.

Katılımcı ağların tanınırlığının artması  ve misyonları konusundaki bilinirliğin gelişimi  için TACSO/STGM tarafından yürütülecek destekleyici çalışmalar da planlanmıştır.