Kafkas Dernekleri Federasyonu Basın Açıklaması

Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak ülkemizde yaşanan acı olaylara ilişkin yaptığımız açıklamalarda artan şiddete dikkat çekmiş ve şiddetin dili ile mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamıştık.

Ancak ne yazık ki üzerinde yaşadığımız bu topraklarda şiddet artarak devam etmektedir. Bunun son örneği dün Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bir grubun yaptığı basın açıklaması sırasında yaşanmıştır. Gencecik bir canlı bomba kendisiyle birlikte 30'dan fazla vatandaşımızın canını aldı. Yaralananların sayısının 100'ün üzerinde olduğu açıklandı.

Her gün basın yayın organlarında "uzaktan" izlediğimizi zannettiğimiz vahşet artık hepimizi etkiler duruma gelmiştir. Nitekim Suruç’ta meydana gelen olayda Kaffed eski Genel Başkan Yardımcısı Tlışe Metin Kılıç’ın eşi, Kozapha Ferdane Kılıç ile oğlu Nalçik Üniversitesi öğrencisi Nartan Kılıç patlamada hayatını kaybetti. Kızları Sinem Kılıç ise hafif yaralandı.

Kaffed olarak, bu saldırıyı yapanları lanetliyor, patlamada yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Terörün amacına ulaşmamasının için herkes, herhangi bir çekince ve bahaneyi öne sürmeden teröre karşı çıkmalı, insan hayatı ve insanlık onuru her şeyin üstünde tutulmalıdır. Bu tip olayların tekrarlanmaması için saldırıyı gerçekleştirenler ve planlayanlar en kısa zamanda adalet önüne çıkarılmalıdır. Bu doğrultuda yetkilileri olayın tüm yönleri ile aydınlatılması konusunda göreve davet ediyoruz.

Kafkas Dernekleri Federasyonu