Çerkesya’ da ki Aktivistlere Baskılar Artıyor!

Geçtiğimiz günlerde (23 mayıs 2015) Kaberdey Balkar Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Çerkes Birliği Başkanı Çeş Ruslan Maykop’da Khuade Adnan’ı ziyareti sonrası silovikler tarafından göz altına alındı ve bir müddet alıkonulduktan sonra gece saatlerinde ( 24.00) serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde (23 Mayıs 2015) Kaberdey Balkar Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Çerkes Birliği Başkanı Çeş Ruslan Maykop’da Khuade Adnan’ı ziyareti sonrası silovikler tarafından göz altına alındı ve bir müddet alıkonulduktan sonra gece saatlerinde (24.00) serbest bırakıldı. Daha sonra  (25 Mayıs 2015) tarihinde Çerkesya Yurtseverleri temsilcisi Khuade Adnan’ın evi ve dükkanı, geçen yıl Maykop Rayon’unda yasadışı arsa edindikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan repetriyantların davasıyla ilişkilendirilerek  mahkeme izniyle arandı. Aramadan sonra organize suçlar dairesine çağrılan Khuade Adnan’ın davayla ilgili ifadesi alındı.

Evinden ve dükkanından bilgisayarları, 2 telefon, ses kayıt cihazı, kamera kayıt cihazları, hard diskler, cd ler ve işiyle ilgili olan, davayla alakası olmayan çeşitli evraklar alındı. Bilindiği gibi 2013 Aralık ayında  Soçi olimpiayatları öncesi Khuade Adnan’ın da dahil olduğu Çerkes aktivistler uluslararası islamcı bir teröristle ilişkilendirilerek göz altına alınarak Krasnodar’a götürülmüşlerdi. http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6014

O tarihte aktivistlerin el konulan özel eşyaları ise bugüne kadar henüz geri verilmedi.