Ürdün ve Kabardey-Balkar arasında anlaşma


Ürdün Krallığı ve Kabardey-Balkar Cumhuriyeti başkentleri Amman ve Nalçik arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Geniş bir yelpazede karşılıklı yatırım projelerini öngören anlaşma Nalçik’te imzalandı. Kabardey-Balkar başkanlığı basın sözcülüğünden verilen bilgiler göre, şu günlerde Ürdün’den devlet adamları, sivil toplum temsilcileri, güvenlik organları temsilcileri ve işadamlarından oluşan büyük bir heyet Kabardey-Balkar’da bulunuyor.

Kabardey-Balkar başkanlığı basın sözcülüğünden yapılan açıklamada “Kabardey-Balkar geçici başkanı Yuri Kokov ve heyet arasındaki görüşmede iki ülke arasında ticari-ekonomi, eğitim, turizm, kültür, inşaat ve daha başka alanlarda işbirliği konusu görüşüldü” denildi.

Kokov görüşmede “Defalarca Ürdün’de bulundum. Orası, yüz yıldan fazla bir süre önce yurttaşlarımıza elini uzatmış olan güzel insanların yaşadığı bir ülke, bir başkent. Bizler de, devletimiz ve sizin ülkeniz yönetiminde sağlanmış olan geleneksel dostluk ilişkilerine büyük değer veriyoruz. Bizler de bu ilişkinin gelişimi ve daha da sağlamlaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Amman Belediye Başkanı Akel Moh’d Baltaci de Kokov’a sıcak misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti ve resmi heyeti göndermiş olan Ürdün Kralı II. Abdullah’ın selamlarını iletti.

Ziyaret zamanının seçiminin başarılı olduğunu ifade eden Baltaci “Kabardey-Balkar Devlet Günü dolayısıyla yapılan törenlere katılma imkanı bulduk. Önemli devlet ve toplum adamı Timbor Malbahov için bir anıtın açılmasından etkilendik. Görülen o ki, Kabardey-Balkar’da büyükler onurlandırılıyor ve hatıralarına gereken değer veriliyor” dedi.

Kabardey-Balkar başkanlığı basın sözcülüğü “Heyetin Kabardey-Balkar ziyareti birkaç gün daha devam edecek. Bu süre içinde Prielbrus’u ziyaretleri, bakanlık ve müdürlük temsilcileri ile görüşmeleri planlanıyor” açıklamasında da bulundu.