Suriyeli geri dönüşçülere yardımlar devam ediyor


Kabardey-Balkarlı gönüllüler Nalçik’teki Suriyelilere yardımlara devam ediyorlar

Kabardey-Balkar’lı gönüllüler 1 Eylül öncesinde, aileleri Nalçik’teki sanatoryumlarda yaşayan Suriyeli çocuklara biner ruble verdi. Yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde 33 çocuğa biner ruble verildi.

Yarım gönüllülerinden Olga Efendiyeva-Begret “Kuzey Kafkasyalılar Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes, Adigey ve aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinde yaşamakta olan Suriyeli mültecilere yardım ediyor. Toplanan yardımlar ilaç, yaşlılar, aileler ve tek başına yaşayan geri dönüşçülerin ihtiyaçları için kullanılıyor. Çocukların eğitim masrafları da yıl boyunca karşılanacak. 3 Eylül’de de ülkenin başka köylerinde ve Nalçik’te kiralamış olan dairelerde yaşayan 12 öğrenciye biner ruble verildi” açıklamasını yaptı.

Dünya Çerkes Birliği Nalçik ofisi Suriyeli geri dönüşçülerden Nalçik’te kalmakta olanlar için ev satın alınması yönünde çalışmaların devam ettiği açıklaması yapıldı. Verilen bilgilere göre, şu ana kadar 44 evin alımı konusunda ön anlaşmalar yapıldı, 61 ev için de görüşmeler devam ediyor.

Geri dönüşçüler için evlerin isimleri verilmeyen yerli işadamları tarafından alındığı belirtildi. Kendilerine ev alınacak kişilerin 1 Haziran 2013 tarihinden önce Kabardey-Balkar’a gelmiş ve sanatoryumlarda yaşayan geri dönüşçülerden olduğu ifade edildi.