Dönüş ve Diaspora-Anavatan İlişkileri Konferansı ve Çalıştayı Yapıldı


Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunun 16. Yıldönümü etkinliği olarak düzenlenen “Dönüş ve Diaspora-Anavatan İlişkileri Konferansı ve Çalıştayı” 6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Konferansa Abhazya Cumhuriyeti Demografya Bakanı Beslan Dbar, Adıgey Cumhuriyeti Geri Dönenler Komitesi Başkanı Shalaho Asker ve Kabardey Balkar Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Karden Musadin de konuk ve konuşmacı olarak katıldılar. 

Federasyon temsilcilerinin, uzmanların, akademisyenlerin ve anavatan cumhuriyetlerimizden yetkililerin katılımları ve katkıları ile anavatana dönüş çalışmaları ve diaspora-anavatan ilişkileri konularında sunuşlar ve tartışmaların yanı sıra ilk günün son oturumu ile ikinci gün ise serbest kürsü formatında konular tüm yönleri ile detaylı şekilde ele alınmıştır. 

Konferansta Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Setenay Nil Doğan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erol Taymaz, Ömer Atalar, Kutluay Yağan, Bilge Eken, Atilla Mutlu Alkış, Hakan Karuk sunuşlarını yaptılar. Ülkemizin farklı şehirlerinden gelen katılımcılar da toplantı boyunca katkılarını sundular.

Konferans ve çalıştay hazırlanan sonuç bildirgesinin okunması ile sona erdi.

kaffed.org