Müslüman İşadamları Birliği Adıgey şubesi açıldı


Rusya Müslüman İşadamları Birliği Adıgey temsilciliğinin başkanı Ruslan Kabehov oldu.

Adıgey Cumhuriyeti’nde Rusya Müslüman İşadamları Birliği temsilciliği açıldı. Temsilciliğin başkanlığını, Maykop Promkontrakt işletmesi müdürü Ruslan Kabehov yürütecek.

Birlik üyeleri Maykop Camisini ziyaret etti ve Adıgey Din İdaresi temsilcileri ile görüştü. Görüşmede ticaretin dini temellerinden ve Müslüman işadamının tüketici ve işçileri ile ilişkisi konusunda İslam’ın yaklaşımı konuşuldu.

Adıgey ve Krasnodar Kray Din İdaresindeki toplantıda, Hz. Peygamber’in de ticaret yaptığı bundan dolayı ticari anlamda onun örnekliğinin Müslüman işadamları için çok önemli olduğu ifade edildi.

Adıgey’de açılan temsilcilik Rusya Müslüman İşadamları Birliği’nin 10. bölgesel şubesi oldu. Rusya Müslüman İşadamları Birliği 2014’den beri faaliyette ve yaklaşık bin kadar işadamını bünyesinde barındırıyor.

Adigea Today haber ajansının verdiği bilgilere göre, birliğin üyeleri Adıgey ve Maykop yönetimi temsilcileri ile görüştü. Ayrıca, hükümet binasında, Adıgey Başkanı Aslan Thakuşinov ile de bir toplantı yapıldı.