Kahramanmaraş'ta bir ilk: Çerkes köyüne Çerkesçe ad

K.maraş'ın Afşin ilçesine bağlı Kargabük köyü, Çerkesçe adına geri dönüyor.

K.maraş'ın Afşin ilçesine bağlı Kargabük köyü, Çerkesçe adına geri dönüyor. Yeni adıyla ANZUREY köyü, Çerkesya'nın doğusundan Kabardey bölgesinden sürgün ile gelen Çerkes/ Adığe topluluklarınca kurulmuştur. 

Yeni adıyla ANZUREY köyü, Çerkesya'nın doğusundan Kabardey bölgesinden sürgün ile gelen Çerkes/ Adığe topluluklarınca kurulmuştur.

Köy aynı muhtarlığa bağlı Margusey ve Kojej adlı iki beldeden olusmaktadır. Göksun çayının güneyinde Tuluce Tepesı'nin kuzey eteklerine konumlanmış son derece guzel bır yerleşım alanıdır.
1990'ların başında 550'nin üzerinde bir nüfusa sahip köyün günümüzde nüfusunun 330'a düştüğünü ve dışarıya çok göç verdiğini de belirtelim.

Köyün yerleşiklerince ANZUREY olarak anılan Kargabük köyü için ad değişikliği talebi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine iletildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu; köyün adı, tarihçesi ve anlamı ile ilgili bilgileri köy sakinlerinden aldılar. Şimdi komisyon inceleyecek ve karar alacak.

Muhtemelen kabul görecek olan bu talebin köye, Kahramanmaraş'a ve tüm Türkiye Çerkeslerine hayırlı olmasını diliyor ve devamını bekliyor, bu girişimlerinden dolayı köy sakinlerini ayrıca kutluyoruz.

cherkessia.net