Çerkes futbolcuyu gelecekte xavi-ınıesta’nın yerinde görüyorum

Barcelona U19 takımı koçu Jordi Vinyals, Barcelona’nın Genç Takımı orta saha oyuncusu Natkho Amir hakkında görüşlerini paylaştı.

-Natkho Amir Barcelona ana kadrosuna yükselebilecek mi?

O oldukça gelecek vadeden çok yönlü bir futbolcu. Amir Ocak ayında takıma katıldı fakat UEFA’nun -18 yaş altı yabancı oyuncu oynatamama kuralı- dolayısıyla resmi maçlarda oynayamadı.

Amir şansız bir başlangıç yaptı, sakatlandı ve eve geri dönmek zorunda kaldı, yeni takımına adaptasyon için zaman kaybetti. Yazın takıma tekrardan geri döndü fakat tekrardan sakatlandı ve dokuz hafta sahalardan uzak kaldı.

Kasım ayı itibariyle fit duruma geldi, ilk ayını takımla birlikte iyi seviyede geçirdi. Onun takım için oldukça önemli bir futbolcu olduğuna eminim. Parlak bir geleceği olacağına inanıyorum.

Amir’in ofansif orta saha olarak oynaması daha uygun, yeteneğini bu pozisyonda daha iyi sergileyebileceğini ve geliştirebileceğini düşünüyorum.


-Şuan Amir tam olarak Barcelona stiline uyum sağlayamadı değil mi?

Diyebiliriz. Fakat burada problem Amir değil sadece. Tam olarak, Barcelona’ya gelen tüm oyuncuların stilimize uyum sağlaması için, gerekli bir vakte ihtiyacı var. Amir’in daha önemli problemi var o da dil problemi. Ama artık İspanyolca öğrenmeye başladı. Düşünceme göre, birkaç hafta veya ay sonra Amir daha iyi öğrenecek dili ve daha iyi anlayacak her şeyi ve bu hem Amir için hem de takım için daha iyi bir şey olacak.

-Amir çok gol attı. Bu sizin için sürpriz oldu mu?

Evet yüksek bir performans gösterdi bu konuda. Fakat bana göre, Amir atak sonuçlandırmadan ziyade orta sahada daha faydalı bir görüntü sergiliyor. Gol önemlidir fakat benim için takım oyunu çok daha önemli. Natkho kendi oyununu geliştiriyor ve ilerletiyor.

-Gelecekte Iniesta ve Xavi ile aynı pozisyonda oynayabilecek mi?

Amir’in oyun stili Xavi’den ziyade daha çok Iniesta benziyor. Fakat her oyuncu farklıdır önemli olan oyuncuyu yetiştirmek için uğraşmak, “yeni Xavi” değil fakat tüm bireysel yetenekleriyle yeni bir futbolcu o.

Yinede prensip olarak evet, ben Amir’i Xavi ve Iniesta’nın yerinde görüyorum.

Kaynak:

Jordi Vinyals’ın fotoğrafı: www.vavel.com

Natkho Amir’in fotoğrafı: www.facebook.com/NatchoAmir

Röportaj: http://football.sport-express.ru – Alexander Vişnevskiy.

Çeviri: ÇY-Spor servisi