Adıgeyde ilk teleferik hattı açıldı


Mıyekuape rayonu Daho kasabasında 150 milyon rubleye malolmuş olan teleferik hattının açılışı yapıldı.

Bu yatırımı cumhuriyetimizde turizm sektöründe yatırımlar yapmakta olan 'Mir' isimli firma hayata geçirdi. Adıge Cumhuriyeti Başı Thakuşıne Aslan açılış etkinliğine katıldı. Ona AC. Hükümeti başbakanı Kumpıl Murat, AC. Yüksek mahkeme başkanı Traho Aslan, Mıyekuape rayonu idarecisi Aleksey Petrusenka, 'Mir' isimli holdingin başkanı Vasiliy Savranske eşlik ettiler.

Thakuşıne Aslan 'Mir' firması temsilcilerine bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olmalarından duyduğu memnuniyeti aktardı, aynı zamanda Mıyekuape rayonu idarecileri ve rayon halkını faaliyete geçen teleferik hattından dolayı tebrik etti.

Thakuşıne Aslan; '- Teleferik hattının açılışı büyük bir olay, Adıgeyde turizm sektörünün gelişmesinde bu hattın büyük faydası gelecek. Cumhuriyetimiz için bu ilk tecrübe, bu alanda gelecekte başka gelişmeler olacağına da inancım tam' dedi.

Cumhuriyet başı teleferik hattını kullanarak test eden ilk kişiler arasındaydı. Bu hat Daho kasabası yakınları ile Vune-koz dağ yamacını birbirine bağlıyor. 1250 metre uzunluğundaki hat aynı anda 160 kişiyi taşıma kapasitesine sahip. Vune-koz dağ yamacında bulunan Reşetinke kırında kayak yapacak olanlar bu hattı kullanabilir. Aynı zamanda gelecekte hatla bağlantılı gezi yollarıda yapılması planlanıyor.

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi

adygvoice.ru