Antiolimpiyat Eylemi Organizatörü Andzor Ahohov, Mühimmat Bulundurmak Suçundan Ceza Aldı!


Nalçik şehir mahkemesi dün Kabardey-Balkar Cumhuriyetindeki antiolimpiyat eylemi organizatörüne mühimmat bulundurmaktan 6 ay şartlı tahliye cezası verdi. Dava Ahohov'un suçunu kabul etmesi nedeniyle özel bir şekilde görüldü. 

Ahohov'un avukatı Madina Kipova, müvekkiline suçunu kabul ederek özel mahkeme görülmesini kendisinin tavsiye ettiğini söyledi. Avukat, “evinde 1 değil 40 fişek bulunan kişinin mahkemede suçsuz olduğunu kanıtlaması zor.” dedi. Kavkaz-uzel muhabirine konuşan avukat Madina Kipova, 45 yaşındaki Ahahov’un kısa sürede olsa hapse girmesinin daha kötü seçenek olduğunu ve bu nedenle suçun kabul edilerek özel mahkeme görülmesi yolunun seçildiğini söyledi.

“Önemli olan Andzor özgür. Tutuklanmasıyla ilgili duruşunda ise hiçbir değişiklik yok.” diyen Kipova, bu aşamada verdikleri kararın doğru olduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan Andzor Ahohov mahkeme kararına itiraz etmeyeceğini söyledi.

Hatırlatmak gerekirse, Andzor Ahohov, 7 Şubat tarihinde Soçi Kış olimpiyatlarına karşı düzenlenen eylemde gözaltına alınmış ve 20 gün tutuklu kalmıştı. 11 Martta ise tutukluluk süresinde işkence gördüğünü soruşturma komitesine şikayet etmişti. Daha sonra Ahohov'un evinde yapılan aramalarda 40 fişek bulunmuştu.

Ahohov hakkında dava açılmış, ancak kendisi yasal mağazalardan usule uygun olarak av fişekleri satın aldığını söyleyerek suçlamaları reddetmişti. Kendisine karşı açılan davayı ise, işkence gördüğü gerekçesiyle yazdığı dilekçeye bağlamıştı.

Kaynak: Ludmila Maratova- Kavkaz-uzel muhabiri

Çeviri: Cherkessia.net / Moderasyon

Cherkessia.net, 01 Temmuz 2014