Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Öğrencilerinin İlk Konferans Konuğu Dr. Zeynel Abidin Besleney Oldu


Düzce Üniversitesinde geçtiğimiz ay kurulan ‘’Çerkes Dili Filolojisi ve Dilbilimi Öğrenci Topluluğu’’nun ilk konuşmacısı Dr. Zeynel Abidin Besleney oldu.

İki ay önce ‘’Türkiye’de Çerkes Diasporasının Siyasi Tarihi’’ isimli doktora kitabı Türkçeye çevrilerek Bilgi Üniversitesi Yayınlarından basılan Dr. Zeynel Abidin Besleney’in Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonundaki programı yaklaşık 2 saat sürdü. 

Dr. Besleney konuşmasına, ‘’Dünya'da Çerkesya dışındaki tek Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün öğrencileriyle buluşmuş olmaktan, ayrıca da böyle seçkin bir dinleyici grubu karşısında olmaktan heyecan ve sorumluluk duyuyorum’’ diyerek başladı. Daha sonra; öğrenciler, öğretim üyeleri ve Düzce Çerkes camiasından katılımcılara kitabının hazırlık serüvenini ve özet içeriğini anlattı. 

Soru cevaplarla devam eden konferans sonunda Dr. Besleney’e  D.Ü Yabancı Diller Bölüm Başkanı ve öğrenci topluluğunun akademik danışmanı Doç. Dr. Yusuf Şen tarafından üniversitenin teşekkür belgesi verildi. Daha sonra öğrenci kulübünün hazırladığı teşekkür plaketini ise Çerkes Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Doç. Dr. Fehmi altın verdi.

Dr. Besleney’e ve tüm katılımcılara teşekkür eden öğrenci topluluğu üyeleri, konferans-panel programlarının periyodik aralıklarla devam edeceğini söylediler.


Fotoğraflar: Talha Ölmez