Murzakan: Çerkeslerin Sorunlarını Çözme Gayretinde Değilseniz Ortalıktan Çekilin...

5 Kasım günü Adige Xekuj-Çerkesya örgütünün önde gelen ismi, Thamadesi Murzakan Ebubekir Turkiye’de yaşayan Çerkeslere yönelik yazılı açıklama yapmış ve çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı Çerkes meselesi ile ilgili bir kesimde yankı bulmuş ve bir kesimin de canını sıkmış.

Bu nedenle böyle bir yazıyı yazmasının sebebini öğrenmek için Murzakan Ebubekir’e bir kez daha sorduk ve şu cevapları aldık.

— Neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz, sebep neydi?

— Böyle bir açıklama yapmamızın nedeni öncelikli olarak KAFFED genel başkanı ve DÇB üyesi, çalışanı olan Yaşar Aslankaya’nın başına gelen saçma olay ve vatanına girişinin engellenmesidir. Bu son derece haksız ve yanlış durum bizleri öfkelendirmiştir.
Aslankaya’ya yasaklanan ülke onun atalarının vatanıdır. Çerkesya Rusya Federasyonu’na bağlı olsa da, burası yeryüzünde yaşayan tüm Çerkeslerin vatanıdır. Buraya, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, bütün soydaşlarımızın rahatlıkla gelebilmesi, dönebilmesi ve isterse burada yaşayabilmesi gerekmektedir.

Buna kim engel oluyorsa mutlaka hesabı sorulmalıdır.

Ve bu haksızlığa karşı olduğumuzu hepimiz dile getirmeliyiz!

Sonra, bu işin bu noktaya gelmesinin nedenlerini de ortaya koymak zorundayız.

Atalarının vatanına girişi engellenen sayın Aslankaya’nın üyesi olduğu DÇB ve Başkanı olduğu KAFFED’den bu utanılası durumla ilgili doğru dürüst bir açıklama yapılmadı. Hepsi aman bize dokunmasınlar diyerek ürkekce geriye çekildi. Bunun anlamı bu insanlarda Çerkes yüreği ve Çerkes cesaretleri olmadığıdır.

Dil dökerek, korkarak, saklanarak Çerkeslerin sorunları çözüme kavuşmaz, böyle davranarak Çerkes meselesi oyalanmaktadır.

DÇB, Çerkes meselesi ile ilgili değildir, bu işle uğraşan üyeleri de yoktur. Burada çalışanların bir çoğu Rus istihbaratına çalışırlar.

Bu nedenle başkaları buraya geldiklerinde gizli saklı veya güvenlik güçleri ile gezinirler. Mümkün olduğunca ulusal sorunlara duyarlı insanlar ile karşılaşmaktan veya görüşmekten kaçınırlar. Olur da tesadüfen karşılaşırlarsa alakasız şeyler konuşurlar.

Vatana gelen az sayıda insana burada olmadık zorluklar çıkarıyorlar, vatana girişlerine engel olunan çok sayıda insan var, fakat bu konuda hiç konuşmadıkları gibi bunun çözümü için bir çalışmalarını da göremezsiniz.

Söylemleri de anlamsızdır. KAFFED bir Kafkas meselesidir tutturmuş gidiyor, Çerkes ulusal meselesi ortada yok!! Halbuki bizim vatanımız Kafkasya değil, ADİGE XEKU-ÇERKESYADIR.

Dünya üzerine dağılmış 8-13 milyon Çerkes yaşıyor. Bizim öncelikle kendi halkımızın meselelerini ele almamız gerekiyor. Başka halklar kendi sorunlarını gayet güzel bir şekilde dile getirmekte, çözüm aramaktalar.

Kimse meselelerinin çözülmesi için bir talepte bulunmuyorken, KAFFED kendiliğinden bu işe kalkışmakta, kendi kendine böyle bir misyon yüklemektedir.

Peki ne zaman Çerkeslerin sorunlarına çözüm arayacaksınız?

Yapmamız gerekenler:

1- tek dil, tek yazı, tek ses
2- ulusal fon
3- kendi meseleleri ile ilgili bir gençlik, güçlü bir gençlik, geleceğimiz onlardır.
4- nüfusa yönelik çalışmalar.
5- gençliğin eğitim-öğretimi
6- tüm yeryüzünde ki halkımızla irtibat.
7- bir halk olmak.
8- bütün Çerkeslerin vatanına dönüşü için çalışmak.

İşte bütün bunlar en önemli ve aciliyeti olan konulardır.

ÇERKESLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİREMİYORSANIZ, YAPAMIYORSANIZ ORTADAN ÇEKİLİN!

12. 11. 2016

ADIĞE XEKU-ÇERKESYA TOPLUMSAL HAREKETİ BAŞKANI
EBUBEKİR MURZAKAN

infocherkessia.com