Kaffed Heyeti Cumhurbaşkanı Kokov’u Ziyaret Etti


KAFFED Genel Başkanı ve beraberindeki DÇB Yönetim Kurulu üyeleri, Kabardey Balkar Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Yuri Kokov’u, 29 Kasım 2014 tarihinde makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerini ilettiler.

Cumhurbaşkanlığı makamında samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette aşağıdaki konular üzerinde görüşmeler yapıldı:

Kaffed eski Genel Başkanı Sayın Cihan Candemir ve Kaffed DÇB Yönetim Kurulu üyesi Sayın Cengiz Gül’ün maruz kaldığı Rusya’ya giriş yasağından sonra geçen hafta Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sayın Erdoğan Boz’un Rusya’ya giriş yasağı olduğu gerekçesiyle havalimanından geri gönderilmesi gibi keyfi uygulamaların sona erdirilmesi amacıyla, anavatana gitmek isteyen soydaşlarımıza uygulanan giriş-çıkış yasakları gündeme getirildi. Daha önce de bazı soydaşlarımıza uygulanan giriş yasağı sorununun anavatan diaspora arasındaki ilişkileri olumsuz etkilediği vurgulandı.

Kaffed ve DÇB tarafından birlikte gerçekleştirilen Nalçik üniversitesine burslu öğrenci gönderilmesi ve Gençlik Yaz Kampları gibi organizasyonlarda yaşanmakta olan sorunlar ve çözümler konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Suriyeli soydaşlarımızın durumu ve anayurda dönüş sürecinde karşılaştıkları sorunlar görüşüldü.

Ayrıca anavatanına  dönüş yaparak ticari hayatını sürdüren bazı işadamlarının içinde bulundukları durum gündeme getirildi. Uzun zamandır çözülemeyen sorunların belirsizliğe neden olduğu, belirsizliğin güvensizlik doğurduğu ve bütün bunların anavatan diaspora arasında ticari bağların zayıflamasına neden olduğu belirtildi.

Söz konusu sorunlarla özel olarak ilgileneceğini belirten Sayın Kokov, Federasyonumuzun önemli bir görev yüklendiğini söyleyerek başarı dileklerinde bulundu.