Suriyeli Çerkes aileye takvim parasıyla arsa


Kabardey-Balkarlı bir grup aktivist, 2016 “Çerkes” takviminin satışından gelecek parayı, Suriye’den geri dönüş yapan Çerkes bir aileye arsa almakta kullanmaya karar verdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Adıgey, Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes ve Moskova’da 2016 ‘Çerkes’ takvimi satışıyla ilgili bir kampanya yürütülüyor. Satıştan elde edilen tüm gelir Suriyeli geri dönüşçü aileye arsa almak için kullanılacak” ifadelerine yer verdi.

“Ocak” sivil örgütü kurucularından Kabardey-Balkarlı Ratmir Karov, Çerkes takviminin satışının 2015 sonunda başladığını ve şu anda sona gelinmekte olduğunu söyledi.

Karov’un ifadesine göre, fiyatı 100 ruble olan “Çerkes” takviminin geliriyle, Suriyeli aile için Nalçik civarında bir arsa alınması planlanıyor.

Karov, “Para toplama çalışması neredeyse bitti, son takvimler satılıyor. Kampanya boyunca yaklaşık 2000 adet takvim basıldı” dedi ve toplanan paranın miktarının kampanyanın bitmesinin ardından açıklanacağını ifade etti.

Kampanyanın başarılı geçtiğinin ifade edilebileceğini belirten Karov, Kavkazki Uzel’e yaptığı açıklamada, “Gelecek yıl da geri dönüşçülere yardım amaçlı takvim satış kampanyası yürüteceğimizi düşünüyorum. Takvimi daha modern hale getirmeyi ve geri dönüşçülerin yaşamından resimleri eklemeyi düşünüyoruz” dedi.