Doğu Akdeniz Çerkes Gençliği Toplantısı Gerçekleştirildi


Doğu Akdeniz Çerkes Gençliği toplantıları 2008 yılından bu yana çeşitli illerde yapılmaya devam etmekte olup 10. toplantısını 27 Mart Pazar günü Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ev sahipliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmiştir.

Büyük çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan 250 kadar genç, Kahramanmaraş, Göksun, Gaziantep, Adana ve Mersin derneklerinin gençlik komisyonlarının katılımları ile bir araya gelmiştir. Açılış konuşmasını Mersin Derneği Başkan Yardımcısı Birmamit Ercan yaparak ev sahibi olmanın memnuniyetini dile getirmiştir. Ayrıca thamade Duman Yusuf gençlere başarı temennilerinde  bulunmuştur. Daha sonra tüm katılımcı dernek gençlik komisyon başkanları Mıtıj Şamil Koç, Ümit Yamaç, Erkan Kazar ve Diynes Güzel ayrı ayrı söz alarak dernek faaliyetleri ve gençlik sorunları hakkında sunumlar yapmışlardır.  Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Tsigum Enes sosyal medya kullanımında xabze konulu ve soru-cevaplı  sunumunu yapmıştır. Thambılmşx Mehmet Özgür Doğu Akdeniz gençlik yapılanmasının tarihçesi ve günümüzdeki çalışmalarına dikkat çekerek somut adımların atılması yönünde uyarılarda bulunmuştur. Düzce üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı öğrencisi Sevgi Özdemir bölüm hakkında bilgilendirmeler yaparak Çerkesçe'nin önemine dikkat çekmiştir.

Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyesi Thambılmşx Caner ilköğretimlerde seçmeli derslere gerekli katılımın sağlanmasının öneminden bahsetti. Tüm bu kazanımların büyük ölçüde KAFFED'in girişimleri neticesinde gerçekleştiğini belirterek gençlik yapılanmalarının daha örgütlü hale gelebilmesinin tek yolunun KAFFED tüzüğünde seçimle gelen bir gençlik örgütünün olmasına bağlamıştır. Program öğlen yemeği ardından gençlerin çoşkulu düğünü ile son bulmuştur.

Haber: Thambılmşx Caner