Kaffed Başkanlar Kurulu Toplandı


2013-2015 Faaliyet Döneminin son Başkanlar Kurulu toplantısı 7 Kasım 2015 tarihinde federasyon genel merkezinde yapıldı.

Toplantının ilk bölümünde Genel Başkan Yaşar Aslankaya geçen iki yıllık dönemde Kaffed tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Genel Başkan federasyon faaliyetlerini; Soçi Olimpiyatları, Çerkes Soykırım ve Sürgünü etkinlikleri, Suriyeli Soydaşlarımız için yapılan çalışmalar, iki yıllık dönemde Türkiye’de yapılan yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler, anadil eğitimi ve seçmeli dersler, Dünya Çerkes Birliği (DÇB) ile ilgili ilişkiler ve 19 Eylül 2015 tarihinde yapılan DÇB Genel Kurulu başlıkları altında anlattı.

Yapılan bilgilendirme sonrasında görüşlerini ifade eden dernek başkanlarımız federasyon yönetim kurulunun genel olarak başarılı bir faaliyet dönemi geçirdiğini vurgulayarak eksik gördükleri ve yapılması gerektiğini düşündükleri konular üzerindeki düşüncelerini paylaştılar. Toplantının ilk bölümünün sonunda Başkanlar Kurulu katılımcıları Ankara Çerkes Derneği Sosyal Tesislerine giderek söz konusu tesisleri ziyaret etmeye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Başkanlar Kurulunun öğleden sonraki oturumunda 29 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Kaffed 7. Olağan Genel Kurulu görüşüldü. Önümüzdeki dönem çalışmaları, genel başkan seçimi ve yeni yönetim kurulunun oluşturulması konuları ele alındı. Toplantıda yer alan başkanlarımız yeni dönemde Genel Başkan Yaşar Aslankaya başkanlığında bir yönetim kurulunun oluşturulması yönünde görüş beyan ettiler.