Denge Denetleme Ağı Kaffed’i Ziyaret Etti


Kaffed’in kuruluşundan beri içinde yer aldığı ve bugün itibariyle Türkiye genelinde 266 örgütün bir araya geldiği Denge Denetleme Ağı (DDA) dönem sözcüsü Şakir Gürel ve sekreterya görevlisi Şeyda Sever federasyonumuzu ziyaret etti.

Federasyon yönetim kurulu toplantısı sırasında gerçekleşen ziyarete DDA’da Kaffed’i temsil eden ve halen Karar Vericiler ve Kanaat Önderleri ile İlişkiler Çalışma Grubu Eş Temsilcisi olan Kaffed eski Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Seymen’de yer aldı.

DDA’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Sayın Gürel ve Sever DDA’nın faklılıklarımızla birlikte özgürce yaşanacak, hakların güvence altında olduğu, adaletin eşit dağıtıldığı ve yönetimlerin hesap verdiği bir Türkiye için çalıştığını ifade ettiler. Önümüzdeki süreçte gündeme gelmesi muhtemel yeni anayasa çalışmalarına aktif olarak katılmayı planladıklarını ve yeni anayasada mutlaka denge denetleme sisteminin yer alması gerektiğini vurguladılar. DDA’nın Çerkes kamuoyunca daha bilinir hale gelmesi için Kaffed ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirttiler.

Toplumsal adaletin sağlandığı, yönetimlerin hesap verdiği, hak ve özgürlüklerin garanti altına alındığı çoğulcu bir Türkiye yolunda önemli çalışmalar yapan DDA’nın faaliyetleri, kurumun resmi internet sitesi http://www.birarada.org ile Denge Denetleme Ağı facebook sayfasından takip edilebilir.