Kuzey Kafkasya’nın sosyal alt yapısı geliştiriliyor


Rusya hükümetinin Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'nin sosyal altyapı inşaatı için 2016 yılına kadar 27 milyar ruble ödenek ayıracağı bildirildi.

Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'nin sosyo- ekonomik kalkınmasıyla ilgili konuların görüşüldüğü hükümet komisyonu toplantısı  sonuçlarıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Aleksander Hloponin,"Bu çok önemli bir alandır. Bildiğiniz gibi, ülkemizde doğum oranı oldukça yüksek, dolayısıyla okullarımız çok kalabalık. Dağıstan'da bazı okullar dörtlü eğitim veriyor. Başbakan Medvedev'in bu sorunun çözümü için kesin talimatı var.

2016'ya kadar Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'nde yani Stavropol bölgesinde,  Çeçenistan ve İnguşetya Cumhuriyetleri olmak üzere 15 okul açılacak, aynı zamanda buralarda 15 yeni sağlık tesisi de hizmete açılacak" dedi.

Hloponin, bu sorunların giderilmesi için 2016 yılına kadar program çerçevesinde 27 milyar rubleye ihtiyaç olduğunu bildirdi. 2017'den itibaren paranın sadece yatırım projelerine aktarılacağını kaydetti.