Sabriye Özkaya Kafesçiler'den Çerkes Derneğine Ziyaret

AK parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Sabriye Özkaya Kafesçiler, Manisa Çerkesler Derneğine ziyarette bulundu.


AK parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Sabriye Özkaya Kafesçiler, Manisa Çerkesler Derneğine ziyarette bulundu. Kafesçileri Manisa Çerkesler Kültür Derneği Başkanı Rafet Tunçkılıç ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Çerkeslerin sürgün tarihi olarak kabul ettikleri 1864 yılından beri kültürlerini, dillerini, adet ve geleneklerini dünyanın dört bir yanına taşıyarak yaşatan bir ulus olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Kafesçiler, Manisa Çerkesler Kültür Derneği Başkanı Rafet Tunçkılıç teşekkür ederek, "Çerkezlerimizden ve bana gösterilen ilgiden çok memnun oluyorum. Sıkıntılarına ortak olacağımı ve dernek yer sıkıntısının giderilmesi için elimden geleni yapacağımı bilmenizi isterim” dedi.

Çerkes kökenli yurttaşların, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze ülkeye önemli hizmet ve katkıları olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Sabriye Özkaya Kafesçiler, “Çerkes kültürünün korunması ve geliştirilmesi için, gerekli her türlü desteği vermeye ve ortak etkinlikler düzenlemeye hazır olduklarını da söyledi.

Ziyaret sırasında dernekte bulunan vatandaşlarla tek tek sohbet eden, AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Sabriye Özkaya Kafesçiler, ardından dernek yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleriyle, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ajansmanisa.com