Abhazya uluslararası fuarlara katıldı

Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası (TPP) Başkanı Gennadi Gaguliya, Abhazya heyetinin katıldığı uluslararası fuarlar hakkında basın toplantısı düzenledi.

TPP Başkanı Gennadi Gaguliya “Fuarlara odamız değil Abhazya temsil edildi. Bugün devletin kaynakları yokken Abhazya TPP fuarlara gidiyor, çok paralar harcanıyor diye konuşulurken, 20 yıl öncesini hatırlıyorum. O zaman da, onca insan hayatı pahasına Abhazya’nın özgürlüğe ve tanınmaya neden ihtiyacı olduğunu anlamayanlar vardı” dedi.

Abhazya’nın Berlin’deki Yeşil Hafta fuarına katıldığını ifade eden Gaguliya “Bu fuar dünyadaki en büyük fuarlardan biri. 80 ülke vardı, Abhazya ilk defa katıldı. Günlük ziyaretçi sayısı  40 bindi” açıklamasında bulundu.

Gennadi Gaguliya basın toplantısında, Gürcistan’ın Abhazya heyetinin Almanya ve Türkiye’deki uluslararası fuarlara katılmasına engel olmaya çalıştığını da kaydetti.

Basın toplantısına katılan ve her iki fuardaki heyetlerde bulunan Abhazya Dışişleri Bakanlığı mensubu Amina Lazba, Abhazya’nın bu tür programlara katılmasının uluslararası tanınma yolunda önemli bir unsur olduğunu belirtti. Lazba “Ülkemizin en önemli hedeflerinden biri uluslararası tanınmadır. Bunun için fuarlara katılmak bazılarına tuhaf gelebilir, ama her alanda her seviyede tanıtım önemli. Ürünlerimiz Avrupa Birliği vatandaşları ve özellikle Almanya vatandaşlarının büyük ilgisini çekti. Sovyet döneminde Abhazya’yı ziyaret edenlerle birlikte, ülkemiz hakkında hiç bir şey duymayanlar da standımızı ziyaret etti” dedi.

Ajans Kafkas