Natpress.info FSB Tarafından Ele Geçirildi!


Adığe Cumhuriyeti'nden yayın yapan ve 4 gün önce Ruscu servisler tarafından ele geçirilen ''Natpress.info'' adlı internet haber sitesi, Rus milliyetçisi yayınlar yapmaya başladı. 
Adıge Cumhuriyetinden yayın yapan ve 4 gün önce Rusçu servisler tarafından ele geçirilen ''natpress.info'' adlı internet haber sitesi, Rus milliyetçisi yayınlar yapmaya başladı.

Site yayın yönetmeni Şaş'e Aslan, sitenin tahmin edilen güçlerce ele geçirildiğini ve kendisinin siteyi kontrol edemediğini söyledi.

Şaş'e Aslan, daha önce natpress.ru adıyla Rusya'da kayıtlı olan sitesini, Rusya'da değişen kanunlar nedeniyle Rusya alan kodu ''ru'' dan çıkararak, natpress.info adıyla İngiltere'de tescil ettirmişti.

Şaş'e Aslan, ayrıca 'mail.ru' uzantılı mail adresinin de ele geçirildiğini söyledi.


İngiltere'de bulunan server şirketiyle irtibata geçen Şaş'e, sitenin server şirketince sürekli kopyalandığını ve siteyi kurtarabileceğini de sözlerine ekledi.

Site ele geçirildikten sonraki ilk yayın, İsrailli politolog Avraham Şmuleviç aleyhinde oldu. Durumdan haberdar edilen Şmuleviç'in; ''eğer bu siteyi ele geçirmek isteyecek kadar çaresiz kalmışlarsa, demek ki korkuyorlar'' dediği öğrenildi.


19 Temmuz 2014