Yeni Uluslararası Çerkes Organizasyonu Çalışmalarına Başladı

2014 yılı Temmuz ayında çalışmalarına resmen başlayan uluslararası Çerkes Organizasyonu Çerkes vatanına geri dönüş yapan kişilere destek sağlayacak. Organizasyonun ismi “Çerkeslerin Vatana Geri Dönüş Organizasyonu.” - Circassian Repatriation Organization.
Kanada Merkezli kurulan bu organizasyonun merkez ofisi Waterlooda dır. Organizasyon ilk yıl 7 ülke ve ek olarak Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ve Adıge Cumhuriyetinden 10 üye tarafından oluşturulan bir konsey tarafından yönetilecek.

Konseyin üyeleri
İrfan Sokhar-Stahşhu, Başkan – Kanada
Amir Dehkhan – Kanada
Nur Barısbay – ABD
Dib Khat – Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Rusya
Ali Bğane – Adıge Cumhuriyeti, Rusya / İsrail
Aslan Bışte –  Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Rusya
Tina Abdzah – İsveç
Nart Adnan Bakir – BAE
Yahya Hacbiyeko – Ürdün/Suriye
Nart Hakan Hakhu – Türkiye

Kafkasya’daki tarihi vatanlarına geri dönen Çerkeslerin desteklenmesi organizasyonun temel hedefi. Organizasyon yerel ve global düzeyde siyasi konularla meşgul olmayacak.

Belirtmek gerekir ki bu organizasyon resmi olarak faaliyetlerini sürdürecek ikinci Uluslararası Çerkes organizasyonu. Kabardey-Balkar merkezli Dünya Çerkes Birliği ilk kurulan uluslararası Çerkes organizasyonuydu.

Bu yeni organizasyonun vatan ve diasporada yaşan tüm Çerkeslere açık olduğunu, organizasyonun konsey üyesi Dib Kat Circassia Times’a beyan etti ve organizasyonun politik bir organizasyon olmadığını ve sadece Çerkeslerin vatana dönüşü için çalışacağını vurguladı.

Çerkeslerin Vatana Geri Dönüş Organizasyonu’nun internet sitesi: