Adıge Cumhuriyeti: Adnan Khuade Davasında Yeni Gelişmeler


Adıge Cumhuriyeti, Maykop

14 Temmuz 2016 günü, yaklaşık 2 aydır Krasnodar yakınlarında ki Tlewustenhable cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Khuade dosyasında beklenmedik bir duruşma yapıldı.

Savcılık soruşturma komisyonunun delil toplamak için talep ettiği 1 aylık ek tutukluluk isteği mahkeme hakimi tarafından reddedildi. Mahkeme hakimi komisyon temsilcilerine tutukluluk süresi uzatma için somut sebep göstermesini istedi ancak komisyon üyeleri somut bir neden göstermedi.

Mahkemenin bu kararına komisyon üyelerinin 3 gün içinde itiraz etme hakları bulunuyor. Adnan Khuade dosyasında ikinci bir gelişme ise, rüşvet konusunda ki suçlamanın niteliğinde oldu. 

Natpress’in haberine göre, 12 Temmuz’da hazırlanan son iddianame taslağında ‘’rüşvet vermeye teşebbüs’’ suçlaması yer alacak. Bilindiği gibi daha önce ki iddianame taslaklarında direkt ‘’ görevli memura rüşvet vermek’’ ile suçlanıyordu. Mahkemeye Adnan Huadenin daha öncesinde duruşmalarına katılan avukatları iş yoğunluklarını mazeret göstererek katılmadıkları için, onların yerine mahkemenin tayin ettiği nöbetçi bayan avukat katıldı.

Bu yeni gelişmeler ışığında şimdi gözler 18 Temmuz'da yapılacak duruşmaya çevrildi.