Çeçenya Cumhuriyeti hükümeti ve “Halife Vakfı” arasında anlaşma


Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’de, Rus yanlısı Çeçenya Cumhuriyeti hükümeti ve “Halife Vakfı” arasında küçük ve orta çaplı girişimciliğin desteklenmesi için resmi işbirliği anlaşması imzalandı.

Rus yanlısı Çeçen hükümeti başkan vekili Ramzan Kadirov, konuyla ilgili açıklamayı, Instagram sayfasından yaptı.

Kadirov, “Abu Dabi’de önemli bir olay yaşandı. Değerli kardeşim, Abu Dabi veliaht prensi Muhammed b. Zeyd el-Nahay ile anlaşmamızı imzaladık” diye yazdı.

Kadirov’un ifadesine göre, anlaşma, Çeçenya hükümeti başkan yardımcısı Hasan Hakimov ve Halife Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin el-Novays arasında imzalandı.

Kadirov, anlaşmanın, Çeçenya’da küçük ve orta çaplı girişimciliğe destek verecek bir vakfın açılmasını öngördüğünü belirtti. Vakıf, islami prensiplere göre çalışacak küçük ve orta çaplı girişimcilere finansal yardım yapacak.

Grozni İnform’un verdiği bilgilere göre, Kadirov, Instagram hesabından yazdığı açıklamada, “Çeçenya’da yatırım için ideal şartlar oluşturuldu. İnanıyorum ki, ‘Halife Vakfı’nın tecrübe ve imkanları, cumhuriyetimizin ekonomisinin gelişmesi açısından büyük bir yarar sağlayacaktır. Değerli kardeşim, Abu Dabi veliaht prens Muhammed b. Zeyd el-Nahay’a Çeçenya Cumhuriyeti için büyük önemi olan bu projenin hayata geçirilmesinde yaptığı yardımlardan ötürü müteşekkirim” dedi.