Abhazya’da milletvekiline bombalı saldırı


Abhazya Parlamentosu milletvekili Almas Capua’nın hizmet aracı 16 Nisan’da Sergey Bagapş caddesinde patladı.

Olayda milletvekilinin kendisi zarar görmedi. Abhazya İçişleri Bakanı Leonid Dzapşa olayda ölen yada yaralanan olmadığını açıkladı.

Bakan Dzapşa, “Milletvekili Almas Capua’nın aracı havaya uçtu. Olayın nedeni henüz belli değil. Soruşturma devam ediyor. Ölü yok” açıklamasında bulundu.

Görgü tanıkları, patlama sonucunda aracın yakınından geçmekte olan bir kadının hafif yaralandığını ve olay yerinden ambulansla götürüldüğünü anlattı.

Sputnik Abhazya’nın verdiği bilgilere göre, olay mahaline gelen milletvekili Aslan Kobahiya, patlamanın farklı sebeplerden dolayı meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Kobahiya, “Patlamanın sebebi araçtaki bir arıza veya terör eylemi olabilir. Soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Patlamada milletvekilinin aracı dışında park halindeki en az iki araç daha zarar gördü.

Eko Kavkaza ise daha sonra yaptığı haberde, Abhazya parlamentosu’nun olayla ilgili yaptığı açıklamaya yer verdi. Bu açıklamaya göre olay bir terör eylemi.

Abhazya Parlamentosunun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, milletvekili A. S. Caupa’ya yönelik 16 Nisan’da gerçekleştirilmiş olan terör eylemi ile ilgili endişesini dile getiriyor. Yönetimin bağımsız kanadı olan ve tüm Abhazya halkının menfaatlerini temsil eden Abhazya Parlamentosu, bu terör eylemini sadece yasama organına karşı değil tüm ülkeye yönelik bir terör eylemi olarak değerlendiriyor.

Siyasi geleneğimizde tüm ciddi meselelerin çözümü sadece diyalog yoluyla olmuştur ve hiçbir baskı bu prensibi değiştiremez. Abhazya Parlamentosu, vatandaşlarımızı, devletimizin bağımsızlığını korumak ve istikrarın devamını sağlamak adına birleşmeye çağırıyor”.