Mahkemeden Türkiyeli Çerkesleri sevindiren karar


Türkiyeli bir grup geri dönüşçü, 22 Mart’ta, mahkeme aracılığıyla, Kabardey-Balkar Federal Göç Hizmeti’nin sürekli ve geçici ikamet belgelerinin iptaliyle ilgili verdiği kararın iptalini sağladı.

Kavkazki Uzel SMS servisine gün gelen bilgide, “Bugün Nalçik’de Türkiyeli bir grup Çerkes’in sürekli ve geçici ikamet belgelerinin iptali konusunda Federal Göç Hizmeti İdaresi’nin kararı ile ilgili yapılan şikayet davası görüşüldü. Mahkeme geri dönüşçü yurttaşları destekledi” denildi.

Krasnodar Kray Adıge Khase başkanı Asker Soht da bu bilgiyi doğruladı. Soht’un ifadesine göre, Federal Göç Hizmeti idaresinin kararı ile ilgili bir grup Çerkesin yaptığı şikayet dün mahkemede görüşüldü.

Soht, “Yargı organları yurttaşların haklarını savundu. Tüm Türkiye vatandaşları hakkında olumlu karar alındı. Şimdi artık onlar Rusya’daki tarihi vatanlarında rahatça yaşamlarına devam edebilirler. Yurttaşlarımızın haklarının korunması konusuna kayıtsız kalmayan herkese teşekkürlerimi ifade etmek isterim: devlet hizmetlileri, sivil toplumcular, avukat ve vatandaşlar” diye yazdı.

Soht, kaç geri dönüşçünün Federal Göç Hizmeti’nin kararını şikayet ettiği ve ne zaman mahkemeye başvurdukları konusunda bir bilgi vermedi.